Home / Lifestyle / Κέιτι Πέρι:Η εκατομμυριούχος ακτιβίστρια πίσω από το <>

Κέιτι Πέρι:Η εκατομμυριούχος ακτιβίστρια πίσω από το <>

Στίχοι, τραγούδια και φιλανθρωπία περιγράφουν τη δράση της Κέιτι Πέρι, της αμερικανίδας τραγουδοποιού, ηθοποιού και πρέσβειρας της UNICEF. Η επαγγελματική της σχέση με τη μουσική ξεκίνησε από τα εφηβικά χρόνια για να είναι σήμερα ένα όνομα με αξιοσημείωτες διακρίσεις και εκατομμύρια φίλους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η περιουσία της, σύμφωνα με το Forbes, κατά την περσινή χρονιά άγγιζε το ποσό των 135 εκατομμυρίων δολαρίων, καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση στη λίστα του περιοδικού με τους 100 πλουσιότερους επώνυμους καλλιτέχνες. Μαζί με τη μουσική, η πολιτική κατέχει σημαντική θέση στον κατάλογο των δραστηριοτήτων της. «Είναι μια καλλιτέχνις με διεθνή ακτινοβολία, η δουλειά της αγγίζει όλες τις κουλτούρες», είχε δηλώσει για εκείνη ο Chuck Leavell των Rolling Stones. Δεν είναι λίγα τα μέσα που μνημονεύουν τη δράση της τραγουδοποιού.

To μουσικό περιοδικό Βillboard τής είχε δώσει τον τίτλο της «Νέας Βασίλισσας της Ποπ» το 2010, με τις πωλήσεις άλμπουμ της να υπολογίζεται ότι ξεπερνούν τα 100 εκατομμύρια. «Είμαι υπερήφανη που βρίσκομαι σε αυτή τη θέση και διοικώ την επιχείρησή μου», δήλωσε στο Forbes η Κέιτι Πέρι. Συνάντηση – σταθμός στην καριέρα της εκείνη με τον μουσικοσυνθέτη Γκλέν Μπάλλαρντ ο οποίος με τον Σίνταχ Γκάρρεττ έγραψε το τραγούδι του Μάικλ Τζάκσον «Man in the Mirror». Ο ίδιος είχε ανακαλύψει και την Αλάνις Μορισέτ, και όταν γνώρισε την Πέρι, που έψαχνε για καιρό, τον κέρδισε εκείνο «το άυλο» που κουβαλούσε. Το 2009 πανικό σχολίων, ενθουσιασμού και επικρίσεων προκάλεσε το τραγούδι της «I Kissed a Girl», εξαιτίας του οποίου θυμάται αρκετούς να μιλούν για αμφιφυλοφιλία και για ρευστή σεξουαλικότητα. Μέσα στους επικριτές και οι γονείς της οι οποίοι δεν ενέκριναν το τραγούδι λόγω του περιεχομένου του.

Σχολιάζοντας το τραγούδι η Κέιτι Πέρι αναφέρει: «Είχε γίνει μόδα. Ήταν σαν να παίρνω κάτι από τις συνομιλίες των ανθρώπων μετατρέποντάς τις σε τραγούδι. Γνώριζα ότι προκαλούσε αντιδράσεις έκπληξης και πως αυτές θα μπορούσαν να μου έχουν ανοίξει πόρτες. Δεν άφησα όμως κάτι τέτοιο να με ορίσει».

Αξίζει να σημειωθεί πως η Κέιτι Πέρι έχει προταθεί για 11 βραβεία Γράμι, τo 2011 της απονεμήθηκε το βραβείο «καλλιτέχνης της χρονιάς» από το MTV, και έχει αναδειχθεί νούμερο 1 Digital καλλιτέχνης όλων των εποχών από την Αμερικανική Μουσική Ακαδημία.

 

πηγή:http://www.in.gr/entertainment/music/news/article/?aid=1500009246#ref=latestarticles

About basilis progressive