Home / Κόσμος / Κάμερα «έπιασε» τον Σαλάχ Αμπντεσλάμ μετά τις επιθέσεις του Παρισιού

Κάμερα «έπιασε» τον Σαλάχ Αμπντεσλάμ μετά τις επιθέσεις του Παρισιού

Πλάνα που φέρονται να δείχνουν τον Σαλάχ Αμπντεσλάμ, καταζητούμενο σε σχέση με τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι, κατά τη φυγή του προς το Βέλγιο μετέδωσε το γαλλικό κανάλι BFM TV.

Τα πλάνα προέρχονται από κάμερα κλειστού κυκλώματος σε βενζινάδικο και φέρονται να δείχνουν τον Αμπντεσλάμ, ψύχραιμο, τα ξημερώματα της επόμενης ημέρας πριν περάσει τα σύνορα. Διέφυγε με τη βοήθεια δυο φίλων του, του Μοχάμεντ Αμρί και του Σαλάχ Χαμζά Ατού. Τους σταμάτησε μπλόκο αστυνομικών αλλά τους άφησε να φύγει.

Ο ρόλος του Αμπντεσλάμ στις επιθέσεις δεν είναι διαπιστωμένος. Εικάζεται ότι ίσως συμμετείχε στην οργάνωση αλλά δεν αποκλείεται και να συμμετείχε στις επιθέσεις. Ο αδελφός του Μπραχίμ Αμπντεσλάμ ήταν ένας από τους καμικάζι που ανατινάχθηκαν στις επιθέσεις της 13ης Νοέμβρη.

Στα πλάνα που μεταδόθηκαν από το BFM TV, ο άνδρας που φέρεται να είναι ο Αμπντεσλάμ εμφανίζεται να κινείται ήρεμος στους χώρους του βενζινάδικου, το οποίο βρίσκεται σε μικρή απόσταση από τα γαλλοβελγικά σύνορα.

Πριν από λίγες ημέρες έξω από τις Βρυξέλλες εντοπίστηκε διαμέρισμα στο οποίο – άγνωστο πότε, πριν ή μετά τις επιθέσεις – είχε βρεθεί ο Αμπντεσλάμ, στο οποίο είχαν βρεθεί και ίχνη εκρηκτικών υλικών όπως εκείνα που είχαν χρησιμοποιηθεί στο Παρίσι.

About totritomati