Home / Οικονομία / Ιδέες από τη διεθνή εμπειρία για την αξιοποίηση των συνεταιριστιών τραπεζών

Ιδέες από τη διεθνή εμπειρία για την αξιοποίηση των συνεταιριστιών τραπεζών

Αθήνα
Συνάντηση με τον διευθυντή του Ιδρύματος για τη Διεθνή συνεργασία Ταμιευτηρίων και τον πρόεδρο του Συνδέσμου Γερμανικών Ταμιευτηρίων είχε σήμερα, Δευτέρα, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ειδικότερα, ο υπουργός Οικονομικών δέxθηκε σήμερα το μεσημέρι, κατόπιν πρόσκλησης, τον διευθυντή του Ιδρύματος για τη Διεθνή Συνεργασία των Ταμιευτηρίων (Sparkassenstiftung fuer der Internationalen Kooperation) Νίκλας Μπέργκμαν και τον πρόεδρο του Συνδέσμου Γερμανικών Ταμιευτηρίων (Deutscher Sparkassen -und Giroverband) Γκέοργκ Φάρενσον. Στη συνάντηση παρευρέθηκε και η γενική γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής Έλενα Παπαδοπούλου.

Κατά τη συζήτηση, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, παρουσιάστηκε από τους κκ Μπέργκμαν και Φάρενσον το επιτυχημένο μοντέλο λειτουργίας των αποταμιευτικών και συνεταιριστικών τραπεζών στη Γερμανία και η σημασία του ως έτερου τραπεζικού πυλώνα ανάπτυξης της οικονομίας για τη στήριξη και ανάπτυξη των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων.

Ο υπουργός Οικονομικών επισήμανε ότι αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης η στήριξη τοπικών οικονομιών και μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων.

Η λειτουργία και στήριξη συνεταιριστικών και αποκεντρωμένων αποταμιευτικών τραπεζών είναι καίριας σημασίας για τη σταθεροποίηση και ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, ανέφερε ο υπουργός, επισημαίνοντας ότι η άντληση εμπειρίας από επιτυχημένα μοντέλα θα ήταν εξαιρετικά χρήσιμη για τη δημιουργία και λειτουργία ανάλογων ιδρυμάτων και στην Ελλάδα.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συνεχιστεί η συνεργασία στη βάση της συναντίληψης ότι η ευρωζώνη και η ΕΕ δεν χρειάζονται μόνο έναν ενιαίο χώρο κεφαλαιαγορών, αλλά και μικρές τράπεζες, είτε συνεταιριστικές είτε ειδικού σκοπού, οι οποίες είναι καταλληλότερες να εξυπηρετήσουν τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και ανάγκες της πραγματικής οικονομίας.

Newsroom ΔΟΛ

About admin