Home / Ειδήσεις / Ιανός : Τις πληγές της μετράει η Ελλάδα – 3 νεκροί, αγωνία για μια αγνοούμενη

Ιανός : Τις πληγές της μετράει η Ελλάδα – 3 νεκροί, αγωνία για μια αγνοούμενη

Ο «Ιανός» έφυγε και στο πέρασμά του άφησε τρεις νεκρούς, μία αγνοούμενη και πολλά προβλήματα σε Ιόνιο και Θεσσαλία.

Σπίτια έχουν καταρρεύσει ή υποστεί ζημιές, τόνοι λάσπης έχουν καλύψει τα πάντα ενώ κατολισθήσεις και πλημμύρες έχουν αποκόψει ολόκληρα χωριά από την υπόλοιπη χώρα.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης θα μεταβεί στην Καρδίτσα όπου θα παραστεί στην αποτίμηση των ζημιών από την κακοκαιρία Ιανός, ενώ θα έχει και συναντήσεις με τοπικούς φορείς.

Στο επίκεντρο των επαφών θα είναι η επόμενη ημέρα, με τα κυβερνητικά μέτρα που θα παρθούν, αλλά και το σχέδιο για την αποκατάσταση των προβλημάτων.

Η Θεσσαλία θρηνεί τρεις ανθρώπινες ζωές που χάθηκαν από την θεομηνία.

Νεκρός εντοπίστηκε χθες Κυριακή από την πυροσβεστική υπηρεσία Καρδίτσας, ο ηλικιωμένος που αγνοείτο από χθες όταν λόγω της έντονης βροχόπτωσης κατέρρευσε η στέγη του σπιτιού του στο χωριό Καστανιά.

Το Σάββατο, μια ηλικιωμένη γυναίκα στα Φάρσαλα, ήταν το πρώτο θύμα της σφοδρής κακοκαιρίας, ενώ στην Καρδίτσα βρέθηκε νεκρός ένας 63χρονος κτηνοτρόφος αλβανικής καταγωγής.

Την ίδια στιγμή, αγωνία επικρατεί για την 43χρονη φαρμακοποιό που αγνοείται στη Θεσσαλία μετά το καταστροφικό πέρασμα της κακοκαιρίας.

Άνδρες της Πυροσβεστικής «χτενίζουν» τις περιοχές όπου εξαφανίστηκε, ενώ έχει βρεθεί το αυτοκίνητό της.

Το γεγονός ότι η περιοχή έχει πολλούς παραποτάμους, έχει κάνει δύσκολη την προσπάθεια εντοπισμού της, σε συνδυασμό βέβαια με τα νερά που ακόμη είναι σε μεγάλο όγκο.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, στο σημείο επιχειρούν 28 πυροσβέστες με επτά οχήματα και τρία drones της 1ης ΕΜΑΚ, ενώ στην έρευνα συνδράμουν και εθελοντές.

Με εντολή του Δημάρχου, ξενοδοχεία άνοιξαν για να φιλοξενήσουν οικογένειες, των οποίων οι περιουσίες χάθηκαν από την επέλαση του Ιανού.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχτηκε 2.450 κλήσεις για παροχή βοήθειας και αντλήσεις υδάτων, κυρίως στο νότιο Ιόνιο, στη Δυτική Ελλάδα, στη Στερεά Ελλάδα, στην Πελοπόννησο και στη Θεσσαλία, με τη μερίδα του λέοντος να ανήκει στην περιφέρεια της κεντρικής Ελλάδας.

Κρήτη: Πλημμύρισαν δρόμοι, καταστήματα

Πολλά προβλήματα από το πέρασμα της κακοκαιρίας Ιανός και στην Κρήτη. Στο Ηράκλειο Κρήτης πλημμύρισαν οι δρόμοι και τα καταστήματα στην πόλη.

Εξαιτίας του καιρού 3 αεροπλάνα δεν κατάφεραν να προσγειωθούν στο αεροδρόμιο Νίκος Καζαντζάκης, ενώ συνολικά 7 πτήσεις ακυρώθηκαν.

Κεφαλονιά: Ασύλληπτη καταστροφή σε Άσσο – Σε απόγνωση οι κάτοικοι

Εικόνες ασύλληπτης καταστροφής άφησε πίσω του ο κυκλώνας Ιανός και στην Κεφαλονιά.

Το γραφικό λιμανάκι ουσιαστικά δεν υπάρχει πια, τα σκάφη που υπήρχαν βυθίστηκαν ή καταστράφηκαν ολοσχερώς, ενώ τουλάχιστον 60 αυτοκίνητα θάφτηκαν κάτω από πέτρες, λάσπη και φερτά υλικά.

Κλιμάκιο του στρατού μεταφέρεται στην περιοχή για να μαζέψει τα μπάζα.

Οι κάτοικοι τις περιοχής παραμένουν στο έλεος του Θεού. Χωρίς ρεύμα και νερό για τέταρτη διαδοχική μέρα με τους ηλικιωμένους να μην μπορούν να βγουν από τα σπίτια τους.

O Ιανός σάρωσε την Ιθάκη – Αγωνιούν οι επιχειρηματίες του νησιού

Τεράστιες καταστροφές προκάλεσε ο Ιανός στην Ιθάκη. Η κακοκαιρία σάρωσε το όμορφο νησί του Ιονίου.

Οι κάτοικοι της Ιθάκης παραμένουν για τρίτο 24ώρο χωρίς ρεύμα. Μεγάλες καταστροφές προκλήθηκαν και στις Φρίκες Ιθάκης.

Ο κ. Βασίλης Περίχαρος, ιδιοκτήτης εστιατορίου στις Φρίκες, μίλησε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA».«Όλα τα παραλιακά μαγαζιά καταστράφηκαν ολοσχερώς ή υπέστησαν πολύ μεγάλες ζημιές» τόνισε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, όπως είπε, στον εξωτερικό χώρο του καταστήματός του, υπάρχουν βράχια και μια βάρκα, που μεταφέρε ο Ιανός.

Ο κ. Περίχαρος υπογράμμισε ότι θα έπρεπε να έχει γίνει καλύτερη προετοιμασία ενόψει της κακοκαιρίας, ενώ σημείωσε την ανάγκη να επανέλθει η ηλεκτροδότηση για να προχωρήσουν οι εργασίες αποκατάστασεις.

Τέλος, εξέφρασε την άποψη ότι οι παρεμβάσεις που εξήγγειλε το υπουργείο Οικονομικών για την ανακούφιση των πληγέντων από τον Ιανό δεν είναι αποδοτικές.

Πηγή

About ingr