Home / Ειδήσεις / Θεσσαλονίκη: Υποδοχή με τριαντάφυλλα στις δέκα νοσηλεύτριες από την Κρήτη (video)

Θεσσαλονίκη: Υποδοχή με τριαντάφυλλα στις δέκα νοσηλεύτριες από την Κρήτη (video)

Στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» έφτασαν αργά το βράδυ της Τετάρτης από οι δέκα εθελόντριες νοσηλεύτριες που ξεκίνησαν από το Ηράκλειο Κρήτης, προκειμένου να ενισχύσουν τους συναδέλφους τους στη Θεσσαλονίκη στην προσπάθεια αντιμετώπισης του κορωνοϊού.

Οι γυναίκες από την Κρήτη ανταποκρίθηκαν σχεδόν στιγμιαία στο κάλεσμα για βοήθεια για τους υγειονομικούς της Θεσσαλονίκης και από σήμερα Πέμπτη αναλαμβάνουν εργασία στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο.

Τις νοσηλεύτριες υποδέχθηκαν οι επικεφαλής της 3ης και 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας ενώ ένας δημοσιογράφος τους προσέφερε δέκα κόκκινα τριαντάφυλλα.

«Είμαστε εδώ για να υποδεχτούμε τους νοσηλευτές από την Κρήτη οι οποίοι έρχονται να συνδράμουν στην προσπάθεια που γίνεται για να λειτουργήσουν κρεβάτια εντατικής θεραπείας στη Θεσσαλονίκη. Από αύριο θα ξεκινήσουν στο Ιπποκράτειο», ανέφερε ο διοικητής της 4ης ΥΠΕ Δημήτρης Τσαλικακης τονίζοντας ότι «δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουμε τη συγκίνηση που νιώσαμε χθες όταν το μάθαμε». «Όπως είπε και ο υπουργός, υποκλινομαστε στο μεγαλείο της ψυχής τους. Δεν έχεις πολλά να πεις. Ένα τεράστιο ευχαριστώ», πρόσθεσε. Όπως έκανε γνωστό στη συνέχεια οι νοσηλεύτριες θα μείνουν για όσο διάστημα χρειαστεί στη Θεσσαλονίκη.

«Οι άνθρωποι δεν μας βάλανε όρια και περιθώρια. Είναι νοσηλευτές που έχουν εμπειρία στην εντατική και θα βοηθήσουν άμεσα, κι αυτό είναι το σημαντικό», επισήμανε. Όπως ανέφερε στη συνεχεία, ήδη έχουν έρθει στη Θεσσαλονίκη νοσηλευτές από την Κομοτηνή και αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλοι για να συνδράμουν στην καθημερινή μάχη που δίνεται στα νοσοκομεία της πόλης. Μάλιστα, σε επικοινωνία όπως είπε ο κ. Τσαλικακης με τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ ενημερώθηκε ότι έχουν ενδιαφερθεί και άλλοι νοσηλευτές να έρθουν το επόμενο διάστημα. Ερωτηθείς σχετικά με το αν υπάρχει ενδιαφέρον από ιατρούς, σημείωσε πως ήδη οι ιδιώτες ιατροί έχουν ξεπεράσει του 200 και ότι θα ξεκινήσουν άμεσα με τις ειδικότητες που υπάρχει η μεγαλύτερη ανάγκη. Όπως τόνισε ο διοικητής της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Παναγιώτης Μπογιατζίδης, «η παρουσία μου σήμερα εδώ υποδηλώνει ότι η Βόρεια Ελλάδα είναι μια υγειονομική περιφέρεια όσο η 3η και η 4η ΥΠΕ συνεργάζονται, βρίσκονται σε ένα πλαίσιο άμεσης συνεργασίας, για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις της υγειονομικής κρίσης».

Συμπλήρωσε δε, πως «συντονισμένα, κατόπιν οδηγιών του υπουργείου βρισκόμαστε σε ένα καθημερινό πλαίσιο οργάνωσης, δόμησης όλων των απαραίτητων ενεργειών, έτσι ώστε το σύστημα υγείας να μπορέσει να ανταποκριθεί στην υγειονομική κρίση». «Είναι μια μάχη με πρωτεργάτες τους γιατρούς μας, τους νοσηλευτές μας στην πρώτη γραμμή. Αυτό το οποίο οφείλουμε όλοι και ιδιαίτερα οι πολίτες να είναι απόλυτα εναρμονισμένοι με τις οδηγίες που έχουν δοθεί, έτσι ώστε να μπορέσει πράγματι το σύστημα να ανταποκριθεί στην κρίση», κατέληξε ο κ. Μπογιατζίδης. Θυμίζουμε ότι νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, δήλωσε για τις νοσηλεύτριες:

«Η Βασιλική, η Ολυμπία, η Ευαγγελία, η Άρτεμις, η Κατερίνα, η Μαλαματή, η Ευφροσύνη, η Ανθή, η Χρυσούλα και η Πηνελόπη, δήλωσαν εθελοντικά ότι μπαίνουν στην πρώτη γραμμή της μάχης στο πλάι των συναδέλφων τους στη Βόρεια Ελλάδα. Από αύριο αναλαμβάνουν υπηρεσία στο «Ιπποκράτειο». Και δεν είναι οι μόνες, καθώς όπως με πληροφορούν οι διοικητές των ΥΠΕ, από περιοχές που δεν πλήττονται τόσο πολύ, και άλλοι δήλωσαν ότι θέλουν να πάνε στη Θεσσαλονίκη, στη Βόρεια Ελλάδα, για να βοηθήσουν. Υποκλίνομαι στο μεγαλείο ψυχής και τη λεβεντιά αυτών των παιδιών».

Πηγή:  GRTimes.gr 

Πηγή

About skaigr