Home / Ειδήσεις / Θεοδωράκης: Να δώσουμε μάχη εναντίον των μικρών και των μεγάλων Λεπέν της πολιτικής στην Ελλάδα

Θεοδωράκης: Να δώσουμε μάχη εναντίον των μικρών και των μεγάλων Λεπέν της πολιτικής στην Ελλάδα

Το Ποτάμι δεν ολοκλήρωσε τον κύκλο του. Δεν υποστέλλουμε τη σημαία, ανέφερε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης μιλώντας στην εκπομπή Focus στην ΕΡΤ.

«Δεν θέλαμε να φτιάξουμε ένα κόμμα σαν όλα τα άλλα, μια “επιχείρηση” που χρηματοδοτείται από το Δημόσιο» ανέφερε και υπογράμμισε πως το Ποτάμι έχει μια μεγάλη επιρροή στους εκσυγχρονιστές, στους νέους και στους λογικούς αυτής της κοινωνίας. Υποστήριξε και πάλι τη άποψη για ανοιχτή διαδικασία εκλογής αρχηγού από τη βάση, λέγοντας ότι σημασία έχει οι πολίτες να αποφασίσουν για τη συγκρότηση ενός μεγάλου κινήματος στο πολιτικό κέντρο.

«Η χώρα πρέπει να έχει πρωτογενή πλεονάσματα. Η εποχή που δανειζόμασταν να τελειώσει και να μεγαλώσει η φορολογική πίτα» ανέφερε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

«Το θέμα δεν είναι να αυξήσεις τους φόρους για να αυξήσεις τα έσοδα. Είναι να αυξήσεις τις εξαγωγές και τις επενδύσεις Από το ’75 έχουμε πολιτικούς που πλουτίζουν στην Υγεία, στην Άμυνα και στα Δημόσια Έργα. Και τα κόμματα αδιαφορούν» ανέφερε ο κ. Θεοδωράκης τονίζοντας πως η « Ελλάδα χρεοκόπησε από τα λάθη του παλιού πολιτικού συστήματος. Αυτό είναι ακόμα εδώ και δεν έχει ζητήσει καν συγγνώμη. Το μνημόνιο ήρθε γιατί οι πολιτικοί έριξαν τη χώρα στα βράχια. Και όταν ήρθε ήταν ανέτοιμοι για μια ελληνική λύση»

«Πρέπει να δώσουμε μια μάχη εναντίον των μικρών και των μεγάλων Λεπέν της πολιτικής. Που μερικούς έχουμε και στην Ελλάδα» ανέφερε ο κ. Θεοδωράκης τονίζοντας πως μετά τις γερμανικές εκλογές εμείς πρέπει να έχουμε μια ρεαλιστική πρόταση διότι η Ευρώπη θα αρχίσει να συζητά τα σημαντικά.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού σχολίασε την νίκη του Εμανουέλ Μακρόν στον πρώτο γύρο των γαλλικών εκλογών τονίζοντας ότι ήταν μια νίκη για μια δικαιότερη Ευρώπη.

Επεσήμανε για τον δεύτερο γύρο ότι η ακροδεξιά «είναι διάβολος» ενώ επιβεβαίωσε ότι το Ποτάμι έχει κομματικές επαφές με τους συνεργάτες του κ. Μακρόν.

About Andreas Chondros