Home / Βίντεο / Θεανώ Φωτίου: Αμόρφωτοι και τεμπέληδες οι δημόσιοι υπάλληλοι!

Θεανώ Φωτίου: Αμόρφωτοι και τεμπέληδες οι δημόσιοι υπάλληλοι!

Δείτε τι είπε σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Νέα Σμύρνη

25% στο υπουργείο της ξέρουν γράμματα! – Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπ. Εργασίας – Για «αποσπασματικά στοιχεία» από το Διαδίκτυο κάνει λόγο η ίδια

Έντονες αντιδράσεις προκαλούν οι δημόσιες αναφορές, πριν από λίγες ημέρες της αναπληρώτριας υπουργού Θεανώς Φωτίου σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Νέα Σμύρνη κατά δημοσίων υπαλλήλων που, όπως τονίζει, «δεν κάνουν τίποτα και υπονομεύουν την κυβέρνηση».

Όπως αναφέρει μόνο το 25% στο υπουργείο της είναι νέοι «άνθρωποι που ξέρουν γράμματα και με βοηθούν». Ένα ακόμη 25% που είναι διευθυντικά στελέχη, τους κατηγορεί ότι την υπονομεύουν.

Κάποιοι μάλιστα, όπως λέει, στέλνουν από μόνοι τους εγκυκλίους για τις οποίες και η ίδια εκ των υστέρων, απορεί… «Αν δεν είχα νομικούς συμβούλους δίπλα μου, για αυτά που μου φέρνουν να υπογράψω θα πήγαινα φυλακή», προσθέτει.

Απόσπασμα από την ομιλία της Θεανώς Φωτίου στην Νέα Σμύρνη 

Η απάντηση της υπουργού που κάνει λόγο για «αποσπασματικά στοιχεία» από το Διαδίκτυο

Παρά το γεγονός ότι υπάρχει βίντεο με τις δηλώσεις της κυρίας Φωτίου η ίδια σε απάντησή της για το θέμα που έχει προκύψει κάνει λόγο για «αποσπασματικά στοιχεία» από το Διαδίκτυο. «Λυπάμαι για τις καταγγελίες της Ομοσπονδίας, η οποία πήρε απόφαση βασιζόμενη σε στοιχεία αποσπασματικά από το Διαδίκτυο και δεν θέλησε να συναντηθεί μαζί μου, παρά τη σχετική μου πρόταση», τόνισε συγκεκριμένα η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας σε σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπουργείου Εργασίας.

«Η εμπειρία μου τους 18 μήνες που βρίσκομαι στο υπουργείο και συνεργάζομαι καθημερινά με το προσωπικό των υπηρεσιών της Πρόνοιας είναι ιδιαίτερα θετική και αποδοτική. Αυτή η συνεργασία έχει δώσει και δίνει πολλούς καρπούς στο πρόγραμμα αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης, στο σχεδιασμό του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης, στο ΤΕΒΑ, στην προστασία ΑμεΑ, ηλικιωμένων και παιδιών και σε πολλές νομοθετικές πρωτοβουλίες», επισημαίνει η κυρία Φωτίου.

Και προσθέτει ότι «όσον αφορά στις «φήμες» που «με εμφανίζουν ως εμπνεύστρια νέων Ειδικών Γραμματειών χωρίς ουσιαστικές αρμοδιότητες», οι συντάκτες της ανακοίνωσης της ΟΣΥΠΕ κάνουν λάθος. Δεν πρόκειται για φήμες, αλλά για νομοθετική πρωτοβουλία που αφορά στη δημιουργία Ειδικής Γραμματείας Ρομά (άρθρα 40-45 του νομοσχεδίου για την Κοινωνική Οικονομία). Εκεί περιγράφονται επακριβώς οι αρμοδιότητες της Ειδικής Γραμματείας και δεν προβλέπονται θέσεις μετακλητών υπαλλήλων (ειδικών συμβούλων ή ειδικών συνεργατών), αντίθετα προβλέπεται ότι η υπηρεσία της Ειδικής Γραμματείας θα στελεχωθεί από το δυναμικό του Υπουργείου και του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα. Οι συντάκτες της ανακοίνωσης θα ήταν εύκολο να το πληροφορηθούν από εμένα προσωπικά, ώστε να μη εκτίθενται οι ίδιοι και να μην εκθέτουν το συνδικαλιστικό όργανο των υπαλλήλων του Υπουργείου».

«Μας είπε τεμπέληδες, αγράμματους και ότι υπονομεύουμε το έργο της»


Στάση εργασίας μέχρι τις 10 το πρωί πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι του υπουργείου Εργασίας, εκφράζοντας την απογοήτευσή τους από τις δηλώσεις της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας, Θεανώς Φωτίου.

Η ΟΣΥΠΕ,  στην ανακοίνωσή της -μεταξύ άλλων- σημείωνε: «Η κ. Φωτίου αφενός δεν νομιμοποιείται να καταφεύγει σε γενικευμένες διαπιστώσεις, αφετέρου έχει υποχρέωση να βρει και να εφαρμόσει τις κατάλληλες μεθόδους για να αξιοποιήσει/κινητοποιήσει το υφιστάμενο προσωπικό. Δεν δικαιούται σε καμία περίπτωση να λασπολογεί με αστήρικτες γενικεύσεις που προσβάλλουν το σύνολο των εργαζομένων στο Υπουργείο. Ας κατονομάσει η κ. Φωτίου, ποιοι την υπονομεύουν. Αν κάνουν κάτι παράτυπο ή παράνομο, ας λάβει τα νόμιμα και ενδεδειγμένα μέτρα. Και ας μη φλυαρεί ασύστολα στα ΜΜΕ λασπολογώντας μας».

Η Ομοσπονδία, μάλιστα, υποστήριζε πως «σε τελική ανάλυση, είναι όλοι τους και η κυβέρνηση συνολικά συνυπεύθυνοι για την «απρόσκοπτη» (παρά τα αντιθέτως προπαγανδιζόμενα) συνέχιση του καθεστώτος αδιαφάνειας, πελατειακής συναλλαγής και ρουσφετολογικών διαδικασιών που επικρατεί στο Ελληνικό Δημόσιο τα τελευταία χρόνια».

Παράλληλα, η Ομοσπονδία ζητούσε «την άποψη της κ. Υπουργού σχετικά με τις φήμες που την εμφανίζουν ως εμπνεύστρια νέων Ειδικών Γραμματειών, χωρίς ουσιαστικές αρμοδιότητες, χωρίς καν να περιλαμβάνουν οργανικές μονάδες και οι οποίες προφανώς θα στελεχωθούν από …νέους Ειδικούς Γραμματείς (με μηνιαίο μισθό άνω των 3.500€) και σημαντικό αριθμό εξίσου παχυλά αμειβόμενων συμβούλων/συνεργατών!!!»

«Πόσο θα κοστίσουν επιπλέον στο Έλληνα φορολογούμενο οι “υποχρεώσεις” της κ. Φωτίου στην κομματική της πελατεία;  Ποιες άλλες Υπηρεσίες με σημαντικό κοινωνικό αντίκρισμα θα καταργηθούν, προκειμένου να βολέψουν οι Αναπληρωτές Υπουργοί Εργασίας τον νεόκοπο “κομματικό στρατό” τους;» κατέληγε η Ομοσπονδία.

Οι εργαζόμενοι έξω από το κτίριο του υπ. Εργασίας

Η πρόεδρος του συλλόγου υπαλλήλων του υπ. Εργασίας: «Ζητάμε από την υπουργό να ανακαλέσει» 

πηγή : protothema.gr

 

About Kostas Athanasoulis