Home / Αθλητισμός / Άλλα Αθλήματα / Η Infiniti στη Formula One μέσω της Renault Sport F1

Η Infiniti στη Formula One μέσω της Renault Sport F1

Θα συνεισφέρει υλικοτεχνικούς πόρους στο Σύστημα Ανάκτησης Ενέργειας (ERS) της ομάδας της Renault, το οποίο ενσωματώνει δύο κινητήρες καθώς και μια μπαταρία.

Την πολύχρονη της εμπειρία στο τομέα της υβριδικής τεχνολογίας θα θέσει στη διάθεση της Renault Sport F1 συμμετέχοντας ως τεχνικός συνεργάτης της ομάδας στο φετινό πρωτάθλημα του σπουδαιότερου μηχανοκίνητου σπορ στον κόσμο. Η Infiniti, στη βάση ενός πενταετούς πλάνου, θα συνεισφέρει υλικοτεχνικούς πόρους στο Σύστημα Ανάκτησης Ενέργειας (ERS) της ομάδας της Renault, το οποίο ενσωματώνει δύο κινητήρες με την κωδική ονομασία MGU-Η και MGU-Κ αντίστοιχα , καθώς και μια μπαταρία.

Σημειώνεται ότι η Infiniti ενεπλάκη για πρώτη φορά στους αγώνες της Formula One το 2011, ως συνεργάτης της ομάδας Red Bull Racing και εξελίχθηκε σε χορηγό του τίτλου της συγκεκριμένης ομάδας, από τη σεζόν του 2013.
Η Infiniti διαθέτει μια εξειδικευμένη τεχνογνωσία στα υβριδικά αυτοκίνητα επιδόσεων και συγκεκριμένα πάνω στον καταξιωμένο υβριδικό κινητήρα 3,5 λίτρων.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το μοντέλο Q70 sedan της φίρμας, που είναι εξοπλισμένο με αυτόν τον κινητήρα και έχει αναγνωριστεί από το Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες, ως το υβριδικό αυτοκίνητο με την καλύτερη επιτάχυνση στον κόσμο.

Πηγή: http://www.skai.gr/news/auto/article/306204/i-infiniti-sti-formula-one-meso-tis-renault-sport-f1/#ixzz3zI40qiOA
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

About totritomati