Home / ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Η Disney σχεδιάζει στοχευμένο πάγωμα προσλήψεων και περικοπές θέσεων εργασίας

Η Disney σχεδιάζει στοχευμένο πάγωμα προσλήψεων και περικοπές θέσεων εργασίας

Η Disney σχεδιάζει να ακολουθήσει ένα στοχευμένο πάγωμα προσλήψεων καθώς και περικοπές ορισμένων θέσεων εργασίας, σύμφωνα με εσωτερικό υπόμνημα που εστάλη στα στελέχη της.
«Περιορίζουμε τις προσθήκες προσωπικού μέσω ενός στοχευμένου παγώματος προσλήψεων», ανέφερε ο CEO Bob Chapek σε υπόμνημα προς τους επικεφαλής των τμημάτων που στάλθηκε την Παρασκευή και περιήλθε στην κατοχή του CNBC. «Οι προσλήψεις για το μικρό υποσύνολο των πιο κρίσιμων, επιχειρηματικά καθοριστικών θέσεων θα συνεχιστούν, αλλά όλες οι υπόλοιπες είναι σε αναμονή. Οι επικεφαλής των τμημάτων σας και οι ομάδες ανθρώπινου δυναμικού έχουν πιο συγκεκριμένες λεπτομέρειες σχετικά με το πώς αυτό θα εφαρμοστεί στις ομάδες σας».

Και πρόσθεσε: «Καθώς εργαζόμαστε μέσα από αυτή τη διαδικασία αξιολόγησης, θα εξετάσουμε κάθε τρόπο λειτουργίας και εργασίας για να βρούμε εξοικονομήσεις, και αναμένονται και κάποιες μειώσεις προσωπικού στο πλαίσιο αυτής της αναθεώρησης». Η Disney απασχολεί περίπου 190.000 υπαλλήλους.
Ο Chapek είπε επίσης στα στελέχη ότι τα επαγγελματικά ταξίδια θα πρέπει να περιορίζονται μόνο στα απαραίτητα. Οι συσκέψεις θα πρέπει να διεξάγονται εικονικά όσο το δυνατόν περισσότερο, έγραφε επίσης στο υπόμνημα.

Η Disney συστήνει επίσης «μια ειδική ομάδα εργασίας για τη δομή του κόστους» που θα αποτελείται από τη Γενική Οικονομική Διευθύντρια Christine McCarthy, τον Γενικό Σύμβουλο Horacio Gutierrez και τον Chapek.
«Έχω πλήρη επίγνωση ότι αυτή θα είναι μια δύσκολη διαδικασία για πολλούς από εσάς και τις ομάδες σας», έγραψε ο Chapek. «Θα πρέπει να πάρουμε δύσκολες και άβολες αποφάσεις. Αλλά αυτό ακριβώς απαιτεί η ηγεσία, και σας ευχαριστώ εκ των προτέρων που θα αναλάβετε δράση κατά τη διάρκεια αυτής της σημαντικής περιόδου».
Οι κινήσεις έρχονται μετά την ανακοίνωση των τριμηνιαίων αποτελεσμάτων της Disney, τα οποία χαρακτηρίστηκαν απογοητευτικά. Οι μετοχές της εταιρείας έπεσαν απότομα την Τετάρτη, σημειώνοντας νέο χαμηλό 52 εβδομάδων, πριν ανακάμψουν αργότερα μέσα στην εβδομάδα.
Ο McCarthy δήλωσε κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής ενημέρωσης των επενδυτών για τα αποτελέσματα ότι η εταιρεία αναζητούσε τρόπους περικοπής του κόστους.
«Αξιολογούμε ενεργά τη βάση κόστους μας επί του παρόντος και αναζητούμε ουσιαστικές εξοικονομήσεις», είπε. «Ορισμένες από αυτές θα προσφέρουν κάποια βραχυπρόθεσμη εξοικονόμηση και άλλες θα οδηγήσουν σε μακροπρόθεσμα διαρθρωτικά οφέλη».
Οι υπηρεσίες streaming της Disney έχασαν 1,47 δισ. δολάρια το περασμένο τρίμηνο, ποσό υπερδιπλάσιο της ζημίας που είχε ανακοινωθεί από ένα χρόνο πριν. Ο McCarthy δήλωσε ότι οι ζημίες θα βελτιωθούν το 2023 και ο Chapek υποσχέθηκε ότι το streaming θα γίνει κερδοφόρο μέχρι το τέλος του 2024.
Σημειώνεται, τέλος, ότι άλλες μεγάλες εταιρείες μέσων ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, όπως η Warner Bros, Discovery και Netflix, έχουν περικόψει θέσεις εργασίας φέτος, καθώς οι αποτιμήσεις έχουν πέσει. Η Disney δεν έχει ανακοινώσει σχέδια για την κατάργηση θέσεων εργασίας.
moneyreview.gr με πληροφορίες από cnbc

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News

Πηγή

About moneyreview