Home / Media / Η Apple λανσάρει συνδρομητική υπηρεσία μουσικής, κόντρα στο Spotify

Η Apple λανσάρει συνδρομητική υπηρεσία μουσικής, κόντρα στο Spotify

Το ετήσιο συνέδριο προγραμματιστών της Apple ξεκινά στο συνεδριακό κέντρο Moscone στο Σαν Φρανσίσκο -μια εβδομάδα γεμάτη κώδικα για πέντε χιλιάδες προγραμματιστές, που την πρώτη ημέρα συγκεντρώνει τα βλέμματα όλου του κόσμου της τεχνολογίας.

Αυτή τη φορά, η Apple αναμένεται να ανακοινώσει «κάτι σημαντικό» που θα αφορά στην διάθεση μουσικής. Κι αυτό, για να ανακτήσει εκατομμύρια χρήστες που ενώ έκαναν από το Apple iTunes την μετάβαση από την αγορά μουσικής υπό μορφή CD σε digital download, τώρα συρρέουν σε συνδρομητικές υπηρεσίες «των άλλων» κόστους 10 δολαρίων το μήνα για να ακούνε «όση μουσική μπορούν». Εξάλλου, η Apple έχει ήδη επενδύσει 3 δισ. δολάρια στην εξαγορά της Beats και όλοι οι δημοσιογράφοι στο συνεδριακό κέντρο περιμένουν να δουν τον… Dr. Dre. Όπως θα δείτε στην συνέχεια, αυτή η πρόβλεψη επιβεβαιώθηκε. Η Apple ανακοίνωσε την συνδρομητική υπηρεσία Apple Music και ένα διαφορετικό, όπως υποστήριξε, διεθνές ραδιόφωνο, το b1.

Εκτός από την μουσική, η Apple αναμένεται να δώσει στους προγραμματιστές και τα απαραίτητα εργαλεία για την ανάπτυξη αυτόνομων app για το «έξυπνο» ρολόι της. Πράγματι, η Apple παρουσίασε κιόλας την δεύτερη έκδοση του watchOS, μια πλατφόρμα για την ανάπτυξη app που δεν χρειάζονται το iPhone για να εκτελεστούν -παίρνουν μαζί τους και την «λογική» τους.

 

πηγή:http://tech.in.gr/news/article/?aid=1500003316#ref=latestarticles

About basilis progressive