Home / ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Η Airbnb θέλει κι άλλους οικοδεσπότες: Πώς μπορεί να «βοηθήσει» μία ύφεση

Η Airbnb θέλει κι άλλους οικοδεσπότες: Πώς μπορεί να «βοηθήσει» μία ύφεση

Μέτρα για αύξηση των καταλυμάτων στην παγκόσμια πλατφόρμα της παίρνει η Airbnb, προβλέποντας ότι η ανάπτυξη του ταξιδιωτικού τομέα και των βραχυπρόθεσμων μισθώσεων θα συνεχιστεί.
Η εταιρεία ανακοίνωσε σήμερα ότι θα αυξήσει το ποσό της ασφάλισης ευθύνης για τους οικοδεσπότες, από 1 εκατ. δολάρια έως και στα 3 εκατ., με στόχο να προσελκύσει περισσότερους ιδιοκτήτες σε ακριβότερες περιοχές ή όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Airbnb, Brian Chesky, ιδιοκτήτες καλύτερων σπιτιών. «Οι τιμές των σπιτιών έχουν αυξηθεί από τότε που συντάξαμε το σχέδιο του 1 εκατ. Παρατηρήσαμε ότι τουλάχιστον το 20% των σπιτιών στο Airbnb…ξεπερνούσαν το όριο της αξίας του 1 εκατ. δολαρίων», σημείωσε ο ίδιος.

Επίσης, η εταιρεία ανακοίνωσε πως θα φέρνει σε επαφή νέους οικοδεσπότες με κάποιον «superhost», ώστε να τους καθοδηγεί και να τους διευκολύνει στην διαδικασία από την εγγραφή τους στην πλατφόρμα μέχρι και την φιλοξενία του πρώτου τους επισκέπτη. Σύμφωνα με τον Chesky, η Airbnb έχει αρκετούς οικοδεσπότες αυτή τη στιγμή, αλλά χρειάζεται περισσότερους διότι ο κλάδος των ταξιδιών αναψυχής θα συνεχίσει να αναπτύσσεται.
Παράλληλα, δήλωσε ότι μία ύφεση ενδέχεται να υποχρεώσει περισσότερα άτομα να μετατρέψουν τα σπίτια τους σε Airbnb. Εξάλλου, όπως έχει τονίσει επανειλημμένως, η Airbnb ξεκίνησε να δραστηριοποιείται κατά την ύφεση του 2008. «Ο κόσμος μειώνει τα έξοδα σε πολλά πράγματα, αλλά όχι στο ταξίδι. Και με μία επικείμενη ύφεση, πιστεύουμε ότι περισσότεροι από ποτέ θα θέλουν να βγάλουν επιπλέον χρήματα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Chesky.

Προβλήματα
Παράλληλα, όπως εξήγησε ο Chesky, η εταιρεία προσπαθεί να ενισχύσει τη διαφάνεια στις τιμές των καταλυμάτων, όταν κάποιος ενδιαφερόμενος περιηγείται στην ιστοσελίδα ψάχνοντας σπίτι. Στο πλαίσιο αυτό, ο ίδιος προέβλεψε ότι εάν υπάρχει μεγαλύτερη διαφάνεια, τότε θα μειωθούν τα χρέη καθαρισμού, τα οποία σε πολλές περιπτώσεις εμφανίζονται πολύ μετά την έναρξη της διαδικασίας κράτησης, κάτι που βέβαια αποτελεί μεγάλο παράπονο για τους χρήστες.
Επίσης, η Airbnb συνεχίζει τη «μάχη» εναντίον της διοργάνωσης μεγάλων πάρτι σε ενοικιαζόμενα, σε ορισμένα εκ των οποίων έχουν λάβει χώρα και σκηνικά βίας. Ειδικότερα, συγκεκριμένα στις ΗΠΑ και στον Καναδά πρόκειται να λανσάρει την ερχόμενη άνοιξη ένα σύστημα επαλήθευσης της ταυτότητας των επισκεπτών και την καταγραφή τυχόν πάρτυ.
moneyreview.gr με πληροφορίες από Washington Post
Διαβάστε επίσης:
Βάλε πλυντήριο, κούρεψε το γκαζόν: Μήπως οι οικοδεσπότες του Airbnb έχουν ξεφύγει;
Lonely Planet: Αυτό το μέρος της Ελλάδας είναι στα καλύτερα του κόσμου για χαλάρωση
Ο άγνωστος κίνδυνος για τα ελληνικά αεροδρόμια: Ετοιμαστείτε να χάσετε την πτήση σας

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News

Πηγή

About moneyreview