Home / Ειδήσεις / Η ώρα των ποινών στη δίκη της Χρυσής Αυγής

Η ώρα των ποινών στη δίκη της Χρυσής Αυγής

Της Ιωάννας Μάνδρου

Στον σκληρό πυρήνα της απόφασης για την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής εισέρχεται σήμερα το πρωί το δικαστήριο, καθώς μετά την απόφαση του για την χορήγηση η μη ελαφρυντικών στους κατηγορούμενους, θα ξεκινήσει η τελική αποτίμηση της υπόθεσης με την πρόταση της εισαγγελέως επί των ποινών και την τελική απόφαση των δικαστών.

Η απόφαση για τα ελαφρυντικά, εξαιρετικά κρίσιμη και σημαντική, καθώς αν αναγνωριστούν σε κάποιους, θα ρίξουν τις ποινές τους περίπου στο μισό, θα εκφωνηθεί από την Πρόεδρο του Δικαστηρίου Μαρία Λεπενιώτη στις 10 το πρωί.

Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός, αν αναγνωριστούν ελαφρυντικά στους δικαζόμενους πολιτικούς της ΧΑ που έχουν κριθεί ένοχοι για εγκληματική οργάνωση. 

Για την ηγετική πολιτική ομάδα της ΧΑ, Νίκο Μιχαλολιάκο και λοιπούς, τους οποίους το δικαστήριο κήρυξε ενόχους για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, όλες οι εκτιμήσεις οδηγούν στο ότι το δικαστήριο δεν θα αναγνωρίσει ελαφρυντικά, δεδομένου, ότι ούτε και η εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου έχει προτείνει κάτι τέτοιο.

Μετά την δικαστική απόφαση για τα ελαφρυντικά για τους δικαζόμενους πολιτικούς αλλά και για τους δράστες, στελέχη και μέλη της ΧΑ διαφόρων δολοφονικών επιθέσεων με κορυφαία εκείνη της στυγερής δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, η εισαγγελέας της έδρας Αδαμαντία Οικονόμου θα αρχίσει την πρόταση της επί των ποινών για το σύνολο των κατηγορουμένων αλλά και για το σύνολο των κατηγοριών που τους βαρύνουν.

Ανεξάρτητα από την αρχική της πρόταση για την ενοχή των κατηγορουμένων, όπου είχε προτείνει την πλήρη απαλλαγή όλων των κατηγορουμένων για το αδίκημα της ένταξης, διεύθυνσης η συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, η εισαγγελέας σήμερα, όπως συμβαίνει πάντα, θα προτείνει για τις ποινές με βάση τη δικαστική απόφαση περί ενοχής και με βάση το πλαίσιο που θέτει ο νόμος για κάθε αδίκημα.

Ετσι, αναμένονται ποινές ισόβιας κάθειρξης για τον Γιώργο Ρουπακιά που δολοφόνησε τον Παύλο Φύσσα και ποινές από πέντε ως 15 χρόνια για τους επτά της ηγετικής πολιτικής ομάδας, ενώ για τους υπόλοιπους που έχουν κριθεί ένοχοι για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση οι ποινές μπορεί θα κινηθούν σε χαμηλότερα επίπεδα, όπως και για άλλους που έχουν συμμετοχή είτε στη δολοφονία Φύσσα ως συνεργοί είτε σε άλλες επιθέσεις και βίαιες ενέργειες της ΧΑ.

Η τελική απόφαση του Δικαστηρίου επί των ποινών το πιθανότερο είναι να εκδοθεί σήμερα αργά το απόγευμα, ενώ αύριο Τρίτη, εκτός απροόπτου οι δικαστές μετά από αγορεύσεις των συνηγόρων, θα αποφαςίσουν τελικά ποιοί από τους καταδικασθέντες θα πάνε μέσα και ποιοί θα μείνουν έξω με αναστολή.

ΠΟΙΝΕΣ

ΓΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ Ο ΣΚΛΗΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΠΥΡΗΝΑΣ ΤΗΣ ΧΑ

Νίκος Μιχαλολιάκος

Ηλίας Κασιδιάρης

Ιωάννης Λαγός

Χρήστος Παππάς

Ηλίας Παναγιώταρος

Γιώργος Γερμενής

Αρτέμης Ματθαιόπουλος

ΓΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΧΑ.

Αντώνιος Γρέγος

Ελενη Ζαρούλια 

Πολύβιος Ζησιμόπουλος

 Παναγιώτης  Ηλιοπουλος

 Νίκος  Κούζηλος

Δημήτρης Κουκούτσης 

Νίκος Μίχος 

Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης

Σταθης Μπούκουρας 

Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος

Μιχαλης Αρβανίτης

Γιώργος Ρουπακιάς,

Αναστάσιος Πανταζής

Γιώργος Πατέλης, πυρηνάρχες σε Πέραμα και Νίκαια

ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΦΥΣΣΑ

Γιώργος Ρουπακιάς για ανθρωποκτονία από πρόθεση και άλλοι 15

Ιωάννης Αγγος.

Μάριος Αναδιώτης,

Γιώργος Δήμου

Ιωάννης Καζατζόγλου.

Ελπιδοφόρος Καλαρύτης.

Ιωάνης Κομιανός.

Κωνσταντίνος Κορκοβίλης

Αναστάσιος Μιχαλάκος

Γιωργος Πατέλης.

Γιωργος Σκάλκος 

Γιωργος Σταμπέλος

Λέων Τσαλίκης

 Αθανάσιος Τσορβάς

 Νικόλαος Τσορβας

 Αριστοτέλης Χρυσαφίτης

ΕΠΙΘΕΣΗ  ΣΕ ΑΙΓΥΠΤΙΟΥΣ ΨΑΡΑΔΕΣ

Κρίθηκαν ένοχοι και  οι 5

Δημήτρης Αγριογιάννης

Μάρκος Ευγενικός 

Θωμάς Μαρίας Αναστάσιος Πανταζης

 Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΠΕΡΑΜΑ

Κρίθηκαν ένοχοι και  οι 5

Κυριάκος Αντωνακόπουλος

Ιωάννης Καστρινός

Αναστασιος Πανταζης

 Αντώνιος Χατζιδάκης 

Πηγή: skai.gr

Πηγή

About skaigr