Home / Αυτοκίνητο / Η συμφωνία με τη Ρενό σώζει τη Λότους

Η συμφωνία με τη Ρενό σώζει τη Λότους

Η Ρενό ανακοίνωσε σε δικαστήριο του Λονδίνου ότι θα αγοράσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της Λότους, δίνοντας τη δυνατότητα στην ομάδα της Φόρμουλα Ένα να αποφύγει την απειλή του να μπει σε καθεστώς οικονομικής διαχείρισης.

Η φορολογική αρχή της Βρετανίας (HMRC) κινήθηκε νομικά κατά της Λότους για μη καταβληθέντες φόρους και η ομάδα της Φόρμουλα Ένα στήριζε τις ελπίδες της σε εξαγορά της από την (πρώην ιδιοκτήτρια) Ρενό, προκειμένου να αρχίσει τη διευθέτηση των προβλημάτων που αντιμετώπιζε με τα χρέη και την έλλειψη ρευστού.

Το Ανώτατο Δικαστήριο στο Λονδίνο έδωσε διορία στη Λότους, προκειμένου να φτάσει με τη Ρενό σε συμφωνία, η οποία θα μπορούσε να ικανοποιήσει τους πιστωτές της, ή θα αντιμετώπιζε το καθεστώς οικονομικής διαχείρισης. Στην εκδίκαση οι δικηγόροι της Ρενό και της Λότους ανακοίνωσαν ότι μια συμφωνία επετεύχθη κατά τη διάρκεια της νύχτας και ζήτησαν μια αναβολή έως τις 7 Δεκεμβρίου, προκειμένου να τους δοθεί χρόνος να οριστικοποιήσουν τη συναλλαγή και να αντιμετωπίσουν τα πιεστικά θέματα. Ο δικαστής Κόλιν Μπιρς συμφώνησε να αναβληθεί η υπόθεση έως τις 7 Δεκεμβρίου ή την επόμενη διαθέσιμη ημέρα μετά από αυτή.

About m bonsu