Home / Ειδήσεις / Η Πολιτική Γραμματεία καταδίκασε τις παράλογες απαιτήσεις των δανειστών

Η Πολιτική Γραμματεία καταδίκασε τις παράλογες απαιτήσεις των δανειστών

Τη θέση ότι η τελική πρόταση συμφωνίας πρέπει να αξιολογηθεί συνολικά από τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ και με βάση τα όρια της εντολής που έχει λάβει η κυβέρνηση και με βάση την βιωσιμότητά της συμπεριλαμβανομένου του σκέλους της ανάπτυξης και του χρέους, ανέπτυξε ο γραμματέας του κόμματος Τάσος Κορωνάκης στην συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, ενώ ο υπουργός Επικρατείας σημείωσε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι μια αξιοπρεπής συμφωνία.

Σύμφωνα με κομματικές πηγές στην συνεδρίαση της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ συζητήθηκαν οι εξελίξεις στη διαπραγμάτευση. Στην εισήγησή του ο κ. Κορωνάκης σημείωσε πως η κυβέρνηση δίνει σκληρή μάχη απέναντι σε απίστευτους εκβιασμούς και πρωτοφανείς τακτικές ασφυξίας.

Πρόσθεσε, ότι η νέα συμβιβαστική πρόταση της κυβέρνησης αποδεικνύει την θέλησή για λύση αν και περιλαμβάνει και επώδυνα στοιχεία που βρίσκονται στα όρια των αντοχών της κοινωνίας, όπως μέχρι σήμερα συλλογικά έχουμε περιγράψει. Ο υπουργός Επικρατείας σημείωσε ότι η πρόθεση της κυβέρνησης είναι μια αξιοπρεπής συμφωνία που θα επιβαρύνει τα υψηλά στρώματα και όχι τα φτωχά, ενώ χαρακτήρισε παράλογες τις νέες απαιτήσεις των δανειστών.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, μετά τις εισηγήσεις του Γραμματέα του κόμματος Τάσου Κορωνάκη και του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη υπήρξαν πολλές τοποθετήσεις που περιελάμβαναν και σκληρή κριτική στους πιστωτές, αλλά και στους κυβερνητικούς χειρισμούς. Μέλη της ΠΓ σημείωναν, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι αν υπάρξει συμφωνία θα είναι πολύ επώδυνη και για την κοινωνία, ότι θα είναι δύσκολο να υποστηριχθεί καθώς έρχεται σε αντίθεση με τις θέσεις του κόμματος, αλλά και για τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ υπήρξαν και αναφορές για την ανάγκη προσφυγής σε εκλογές.

Επίσης τονίστηκε η ανάγκη να υπάρξει οπωσδήποτε αναφορά στο θέμα ρύθμισης του χρέους, διαφορετικά θα είναι δύσκολο να γίνει αποδεκτή η συμφωνία. Κομματικές πηγές τονίζουν ότι αν ο πρωθυπουργός καταφέρει να αποσπάσει μια δέσμευση για το χρέος, τότε πολλοί θα αλλάξουν στάση ακόμη και στις ψηφοφορίες, καθώς το θεωρούν μείζον για την αντιμετώπιση της κρίσης. Επίσης, άλλα στελέχη υπογράμμισαν την ανάγκη, η όποια συμφωνία να είναι βιώσιμη, να μπορεί να δηλαδή να επιλύσει προβλήματα και όχι να προκαλέσει σύντομα νέες επιπλοκές στην οικονομία.

πηγή απε μπε

About m bonsu