Home / Ειδήσεις / ”Η ΝΔ θα στηρίζει τα θετικά, αλλά θα ασκεί κριτική”

”Η ΝΔ θα στηρίζει τα θετικά, αλλά θα ασκεί κριτική”

Με τη δέσμευση ότι η ΝΔ θα στηρίξει ό,τι θετικό φέρνει η κυβέρνηση, «ώστε να τη βοηθήσει για να πάει η χώρα μπροστά», αλλά θα ασκεί κριτική, ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης κάλεσε τον πρωθυπουργό «να πιάσει επιτέλους το πηδάλιο και να κυβερνήσει» και τους υπουργούς να ανέβουν «όλοι μαζί στη γέφυρα» για να οδηγήσουν το καράβι να πάει μπροστά.

Από το βήμα της Ολομέλειας, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεκαθάρισε ότι η ΝΔ θα το υπερψηφίσει, «για να σας βοηθήσουμε και να σας σύρουμε να ξεφύγετε από τις ιδεοληψίες που σας κρατούν αιχμάλωτους προς τα πίσω και κρατάτε κι εσείς τη χώρα», είπε απευθυνόμενος προς τα κυβερνητικά έδρανα.

«Η χώρα δεν κυβερνάται κι αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Ο κ. Τσίπρας είπε ότι δεν μπορεί να είναι καπετάνιος παντός καιρού, είναι μόνο για την καλοκαιρία, όταν πιάσουν τα μποφόρ τα παρατάει και κοιτάει σε ποιόν θα το δώσει» είπε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καλώντας τους κυβερνώντες «να πιάσετε το πηδάλιο να ανεβείτε όλοι μαζί στη γέφυρα και να δείτε πως θα προχωρήσει το σκάφος. Εμείς θα στηρίζουμε ό,τι θετικό φέρνετε. Αλλά θα σας κάνουμε κριτική».

 

About m bonsu