Home / Επιχειρήσεις / Η νέα εποχή του real estate μέσα από την τεχνολογία & τα αξιόπιστα δεδομένα / Τι αλλάζει

Η νέα εποχή του real estate μέσα από την τεχνολογία & τα αξιόπιστα δεδομένα / Τι αλλάζει

Η Prosperty, είναι η πρώτη καινοτόμα πλατφόρμα, η οποία μέσω της τεχνολογίας και της ανάλυσης δεδομένων στην αγορά ακινήτων, προσφέρει μία ολοκληρωμένη ψηφιακή εμπειρία σε ιδιοκτήτες ακινήτων, αγοραστές και ενοικιαστές, κάνοντας τη διαδικασία πώλησης και ενοικίασης ενός ακινήτου μια πιο εύκολη, γρήγορη και απόλυτα διαφανή διαδικασία. 
Η εταιρεία επενδύει σημαντικά στην συλλογή και ανάλυση δεδομένων, δημιουργώντας για πρώτη φορα στην Ελλάδα μία αξιόπιστη βάση δεδομένων με όλα τα ακίνητα και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά αυτών, που πωλούνται ή ενοικιάζονται σήμερα στη χώρα μας. Για πρώτη φορά επίσης, η Prosperty δημιουργεί ιστορικό δεδομένων γύρω από τις πραγματικές αξίες των συναλλαγών.

Μέσα από τις πολυάριθμες συναλλαγές που κλείνονται μέσα από την πλατφόρμα της σε μηνιαία βάση, η εταιρεία καταφέρνει να δημιουργεί μια ακόμα υπεραξία στα δεδομένα της αγοράς ακινήτων, καθώς μέσα από την συλλογή δεδομένων από τις εκατοντάδες χιλιάδες αναζητήσεις ακινήτων που γίνονται μέσα από την πλατφόρμα κάθε μήνα, η Prosperty εχει την δυνατότητα να αναδεικνύει τις τάσεις τόσο των δημοφιλών περιοχών όσο και της τρέχουσας ζήτησης.
Η Prosperty ετοιμάζει και σε λίγο καιρό θα παρουσιάσει μία υπηρεσία στο ευρύ κοινό, που σήμερα είναι διαθέσιμη μόνο στους πελάτες της, μέσω της οποίας, με την συμπλήρωση κάποιων χαρακτηριστικών ακινήτου θα μπορεί να παράγεται αυτόματα μια αναλυτική αναφορά των δεδομένων της περιοχής (Marketability Report).

Η Prosperty χτίζει τη σημαντικότερη βάση δεδομένων για όλα τα ακίνητα της χώρας
Γνωρίζοντας σε πραγματικό χρόνο πόσα ακίνητα πωλούνται και ενοικιάζονται όχι μόνο ανά περιοχή αλλά και ανά γειτονιά, η Prosperty μπορεί να βοηθήσει τις αποφάσεις τόσο των ιδιοκτητών ακινήτων, που επιθυμούν να πουλήσουν ένα ακίνητο όσο και των αγοραστών που ψάχνουν να βρουν το επόμενό τους ακίνητο. Επιπλέον, η εταιρεία είναι σε θέση, μέσω των προηγμένων τεχνολογικών της εργαλείων να υπολογίσει τι απόδοση μπορεί να αποφέρει σε έναν αγοραστή η αγορά ενός ακινήτου, είτε για τον ίδιο είτε για επενδυτικούς σκοπούς. Έτσι, οι υποψήφιοι αγοραστές αποκτούν για πρώτη φορά πρόσβαση στη γρήγορη πληροφόρηση για μελλοντικές αποδόσεις.
Μέσω των τεχνολογικών της εργαλείων, η Prosperty έχει συλλέξει και διαθέτει μια βάση δεδομένων που της επιτρέπει να γνωρίζει ότι στον νομό Αττικής αυτή τη στιγμή 80.846 ακίνητα είναι διαθέσιμα προς πώληση και αντιστοίχως 34.065 ακίνητα είναι διαθέσιμα προς ενοικίαση. Για όλα αυτά τα ακίνητα η Prosperty είναι σε θέση να γνωρίζει πέραν της τιμής τους, το έτος κατασκευής τους, τον όροφο, αν είναι ανακαινισμένα ή όχι, το μέγεθός τους αλλά και πολλά άλλα χαρακτηριστικά τους.  
Ένα επιπλέον σημαντικό δεδομένο που έχει στα χέρια της η εταιρεία είναι το πώς κυμάνθηκαν οι τιμές τόσο της πώλησης όσο και της ενοικίασης των ακινήτων ανά γειτονιά τα προηγούμενα 3 χρόνια. 
Χάρτης της Αττικής με τα τρέχοντα διαθέσιμα ακίνητα προς πώληση
Αναλυτική αναφορά εμπορικότητας περιοχής | Marketability report
Αν είστε ιδιοκτήτης ακινήτου ή υποψήφιος αγοραστής μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο marketability report της Prosperty, όπου θα βρείτε όλα τα δεδομένα που χρειάζεστε για να λάβετε συμφέρουσες αποφάσεις. Συγκεκριμένα, μέσω του marketability report, κάθε ενδιαφερόμενος είναι σε θέση να γνωρίζει:

Πόσα ακίνητα πωλούνται σήμερα σε κάθε περιοχή και τι μέσες τιμές πώλησης έχουν, αποκτώντας έτσι την ικανότητα ορθολογικής αντίληψης των ζητούμενων αρχικών τιμών με βάση τα δεδομένα πραγματικών συναλλαγών
Πόσα ακίνητα πουλήθηκαν στην εκάστοτε περιοχή τους τελευταίους 12 μήνες μέσα από επίσημα στοιχεία της αγοράς
Πού κυμάνθηκαν οι τιμές πώλησης και ενοικίασης των ακινήτων ανά γειτονιά τα προηγούμενα 3 χρόνια

Την κατανομή τιμών σε σχέση με τον τύπο των ακινήτων (διαμερίσματα, μεζονέτες, οικόπεδα, βίλες), το έτος κατασκευής, τον όροφο (εικονα 3 και 4 μαζί) και το αν είναι ανακαινισμένο ή όχι 

Κατανομή μέση τιμής ανά τ.μ. σε σχέση με τον όροφο του ακινήτου – Απόσπασμα από την αναφορά εμπορικότητας της Κηφισιάς, Μάιος 2022
 
 
Κατανομή ακινήτων σε σχέση με την κατάσταση – Απόσπασμα από την αναφορά εμπορικότητας της Κηφισιάς, Μάιος 2022

Την πιθανή επενδυτική απόδοση του ακινήτου που μπορεί να αποφέρει σε έναν ιδιοκτήτη το να εκμισθώσει το ακίνητο που ήδη έχει ή σε έναν υποψήφιο αγοραστή το ακίνητο στο οποίο ενδιαφέρεται να επενδύσει

Απόσπασμα από την αναφορά εμπορικότητας της Κηφισιάς για τον Μάιο του 2022
Έτσι, μέσω της Prosperty, οι υποψήφιοι πωλητές έχουν τη δυνατότητα να συγκρίνουν τις τιμές του ανταγωνισμού στην ενδιαφερόμενη περιοχή, με βάση τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά του ακινήτου τους, γνωρίζοντας τις τιμές πώλησης των γειτονικών ακινήτων. Επιπλέον, μέσα από το marketability report, οι πωλητές αποκτούν μια αξιόπιστη αίσθηση της αγοράς των ακινήτων στην περιοχή του ενδιαφέροντος τους, γνωρίζοντας την πραγματική τιμή που γίνονται οι συναλλαγές, γεγονός που τους επιτρέπει να επιλέξουν για το ακίνητό τους μια ελκυστική τιμή για την αγορά, και άρα πιο ανταγωνιστική, με αποτέλεσμα να πωλείται πιο γρήγορα. 
Είστε ιδιοκτήτης ακίνητου και σας ενδιαφέρει να το πουλήσετε; Καταχωρίστε το στην Prosperty. 
Αντιστοίχως, οι υποψήφιοι αγοραστές έχουν πλήρη εικόνα σχετικά με πού κυμαίνονται οι τιμές όχι απλά στη γειτονιά του ακινήτου που τους ενδιαφέρει να αποκτήσουν, αλλά ακόμα και στον δρόμο που βρίσκεται, με βάση τα ειδικά χαρακτηριστικά του, δηλαδή μεταξύ άλλων την παλαιότητα, τον όροφο και τη ζήτηση της συγκεκριμένης περιοχής.
Αν αναζητάτε ακίνητο για αγορά ή επένδυση, στην Prosperty θα βρείτε μόνο πιστοποιημένα ακίνητα χωρίς καμία νομική ή διαδικαστική εκκρεμότητα.
Επικοινωνήστε μαζί τους στα παρακάτω στοιχεία:
[email protected] 2106812500

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News

Πηγή

About moneyreview