Home / Αθλητισμός / Η μαγεία των «Πολεμιστών» επέστρεψε

Η μαγεία των «Πολεμιστών» επέστρεψε

Μπορεί ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και οι Μιλγουόκι Μπακς να αποκλείστηκαν από τα πλέι-οφ του NBA και να πήγαν πρόωρες διακοπές -«πέφτοντας» πάντως γενναία στα επτά παιχνίδια- ωστόσο η τελική φάση του σπουδαιότερου πρωταθλήματος στον κόσμο μόλις έχει αρχίσει και είναι συναρπαστική. Κι αν στην Ανατολή συγκρούονται οι Μαϊάμι Χιτ και οι Μπόστον Σέλτικς, οι δύο σκληρότερες ομάδες της λίγκας, με αμυντικό προσανατολισμό που τσακίζει κόκαλα, το καλύτερο μπάσκετ παίζεται στη Δύση.
Για αυτό υπεύθυνοι δεν είναι άλλοι από τους παλιόφιλους Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς. Η ομάδα που μετά τα μέσα της προηγούμενης δεκαετίας θάμπωσε το NBA με το εκπληκτικό παιχνίδι της κερδίζοντας και 3 τίτλους, έχει επιστρέψει και βρίσκεται ένα βήμα πριν από τους τελικούς. Αντίπαλος οι Ντάλας Μάβερικς του «μάγου» Λούκα Ντόνσιτς, ωστόσο οι μπαρουτοκαπνισμένοι «Πολεμιστές» δεν φοβούνται εύκολα.

Αλλωστε για πρώτη φορά έπειτα από τρία ολόκληρα χρόνια φτάνουν εδώ με πλήρη σύνθεση, την τρομερή τριπλέτα δηλαδή των Στεφ Κάρι, Κλέι Τόμπσον και Ντρέιμοντ Γκριν, στην οποία βασίστηκαν οι περασμένες επιτυχίες τους. Σε αυτούς προσθέστε και τον νέο σεσημασμένο σκόρερ Τζόρνταν Πουλ, ο οποίος στην τρίτη του χρονιά, μοιάζει έτοιμος να σηκώσει πολύ από το επιθετικό βάρος της ομάδας.
Οι παλιοί βέβαια δεν είναι ακριβώς οι ίδιοι. Διανύοντας μια παρατεταμένη περίοδο σχετικής αφλογιστίας -για τα δεδομένα του- ο Στεφ Κάρι δεν βάζει πια τόσα από τα απίθανα τρίποντα που μας έχει συνηθίζει. Ο δε Κλέι Τόμπσον δεν έχει επανέλθει, και πιθανότατα ούτε θα φτάσει ξανά, τα υψηλότατα στάνταρ στα οποία βρισκόταν πριν τον τραυματισμό που τον κράτησε δύο χρόνια εκτός παρκέ.

Υπάρχουν ωστόσο κάποια διαστήματα στο παιχνίδι τους που οι Γουόριορς είναι ακόμα απολαυστικοί. Με άμυνα που ρισκάρει συνεχώς για το κλέψιμο και επίθεση με συνεχή κίνηση, που θυμίζει τους πατινέρ του ice hockey· τον Γκριν να δημιουργεί μαεστρικά και τους σουτέρ να εκτελούν ελεύθεροι αφήνοντας ανήμπορους τους αντιπάλους.
Μιλάμε για μπάσκετ συστημάτων -πολύ πιο περίπλοκων και αποτελεσματικών από όσα βλέπουμε στη δήθεν περισσότερο «σκεπτόμενη» Ευρώπη- αλλά και για αλεγκρία, για ρυθμό που δεν επιτρέπει στη μπάλα να κολλήσει στα χέρια κάποιου, έτσι ώστε να «κρυώσουν» οι υπόλοιποι. Δεν ξέρουμε αν τα καταπονημένα πόδια των Γουόριορς θα αντέξουν ως το τέλος, ειδικά σε μια σειρά απέναντι στους εξολοθρευτές της Ανατολής. Ωστόσο θα ήταν άδικο αυτή η τρομερή παρέα, η υπέροχη ομάδα, να μην κατακτήσει άλλον ένα τίτλο και να μπει έτσι στο πάνθεον με τις καλύτερες όλων των εποχών.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News

Πηγή

About moneyreview