Home / Οικονομία / Η ΓΣΕΒΕΕ ζητεί την επανεξέταση του ασφαλιστικού

Η ΓΣΕΒΕΕ ζητεί την επανεξέταση του ασφαλιστικού

Την επανεξέταση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου ζητεί από την κυβέρνηση η ΓΣΕΒΕΕ, καλώντας τα μέλη της να συμμετάσχουν στις αυριανές κινητοποιήσεις.

Σύμφωνα με τη Συνομοσπονδία, οι πρόσφατες εξαγγελίες του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων για «βελτιωτικές» παρεμβάσεις στο προτεινόμενο ασφαλιστικό νομοσχέδιο δεν ανταποκρίνονται στο αίτημα των επαγγελματιών και τις ανάγκες της κοινωνίας για ένα δίκαιο, αποτελεσματικό και βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα, με αναπτυξιακή στόχευση.

Μάλιστα, σύμφωνα με τη ΓΣΕΒΕΕ, στις ελάχιστες βελτιώσεις που σχεδιάστηκαν για τους νέους επιστήμονες επαγγελματίες, δεν περιλαμβάνεται η ευρεία μάζα των νέων ελεύθερων επαγγελματιών, βιοτεχνών και εμπόρων.
Παράλληλα, τονίζεται στην ανακοίνωση ότι «η τακτική των διαρροών και της παρελκυστικής πολιτικής εκ μέρους των θεσμών παράγει νέα αβεβαιότητα στην αγορά, που επιβαρύνει την οικονομία, την κοινωνία, απαξιώνει την ίδια τη δημοκρατική λειτουργία». «Οι φερόμενες προτάσεις τους για νέες περικοπές σε συντάξεις όλων των κατηγοριών θα οδηγήσουν εκ νέου σε υφεσιακά αποτελέσματα.

«Άραγε, για πόσο διάστημα ακόμη θα πειραματίζονται στην πλάτη της ταλαιπωρημένης ελληνικής οικονομίας με δογματικές εμμονές και τιμωρητικές λογικές;» διερωτάται η Συνομοσπονδία.

Στο πλαίσιο αυτό, η ΓΣΕΒΕΕ καλεί τα μέλη της και τις ομοσπονδίες να συμμετέχουν μαζικά στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 12/02/2016, ενώ καλεί την κυβέρνηση να επανεξετάσει το νομοσχέδιο στη βάση των προτάσεων που έχουμε καταθέσει.

Πηγή: http://www.skai.gr/news/finance/article/306846/i-gsevee-zitei-tin-epanexetasi-tou-asfalistikou-/#ixzz3zt3NluYm
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

About totritomati