Home / Κόσμος / Η ασπιρίνη τελικά δεν βοηθάει τους ασθενείς με Covid

Η ασπιρίνη τελικά δεν βοηθάει τους ασθενείς με Covid

Η ασπιρίνη τελικά δεν βοηθάει τους ασθενείς με Covid-19, όπως προκύπτει από νέα έρευνα, η οποία διεξήχθη στο Ηνωμένο Βασίλειο σε δείγμα 15.000 συμμετεχόντων.
Σύμφωνα με τα ευρήματα, το ηλικίας 120 ετών φάρμακο δεν βελτιώνει την πιθανότητα επιβίωσης όσων νοσηλεύονται με Covid-19, καθώς η χρήση του δεν μείωσε ούτε κατά μία ημέρα τη διάρκεια νοσηλείας των ασθενών.

Ως εκ τούτου, καθίσταται σαφές ότι η ασπιρίνη δεν βοηθάει στην αντιμετώπιση των θρομβώσεων, οι οποίες συνδέονται με τον κορωνοϊό, παρά τις περί αντιθέτου εκτιμήσεις μεγάλου τμήματος της επιστημονικής κοινότητας.
«Η ασπιρίνη είναι φθηνή και χρησιμοποιείται ευρέως σε άλλες ασθένεις για τη μείωση του κινδύνου θρομβώσεων. Το γεγονός ότι δεν λειτουργούν στον κορωνοϊό είναι απογοητευτικό» σχολίασε ο Martin Landray, καθηγητής επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Η επιστημονική έρευνα διεξήχθη στο πλαίσιο του προγράμματος «Recovery», το οποίο δοκιμάζει το εύρος αποτελεσματικότητας των υπάρχοντων φαρμάκων κατά της Covid.
Μέχρι στιγμής, μόλις ένα φάρμακο έχει αποδειχθεί αποτελεσματικό. Κι αυτό είναι το «Actemra» της Roch, το οποίο αφορά αρθριτικές παθήσεις.
moneyreview.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γάγγραινα, απώλεια ακοής: Συμπτώματα της ινδικής μετάλλαξης του κορωνοϊού;

Νέος κορωνοϊός: Έρευνα αμερικανικού οργανισμού θεωρεί πιθανή τη διαρροή από κινεζικό εργαστήριο

Money Review

Πηγή

About moneyreview