Home / Ειδήσεις / Η αποκάλυψη Βαρουφάκη για απειλές που δέχτηκε η οικογένεια του

Η αποκάλυψη Βαρουφάκη για απειλές που δέχτηκε η οικογένεια του

Σε αποκαλύψεις που περιλαμβάνονται στο νέο βιβλίο του Γιάννη Βαρουφάκη, «Adults in the Room» προέβη ο δημοσιογράφος της της βρετανικής εφημερίδας Guardian, Πολ Μέισον. Αφού στο άρθρο του ο γνωστός δημοσιογράφος έκανε διθυραμβικά σχόλια για το βιβλίο εν συνόλω, προχώρησε και στον σχολιασμό δύο σημείων που αφορούσαν τα γεγονότα του 2010 αλλά και απειλές που δέχτηκαν κοντινά μέλη της οικογένειας του πρώην υπουργού Οικονομικών.

Ο Μέισον λοιπόν ανέφερε αρχικά πως «η πρώτη αποκάλυψη είναι πως όχι μόνο η Ελλάδα ήταν χρεοκοπημένη το 2010, με το πρόγραμμα διάσωσης της ΕΕ, και όχι μόνο πως το πρόγραμμα διάσωσης είχε σχεδιαστεί για να σώσει τις γαλλικές και τις γερμανικές τράπεζες, αλλά πως η Άνγκελα Μέρκελ και ο Νικολά Σαρκοζί το γνώριζαν αυτό – και γνώριζαν πως κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφικό…».

Στη συνέχεια ο δημοσιογράφος έγραψε πως «η δεύτερη αποκάλυψη είναι ότι κοντινά μέλη της οικογένειας του Βαρουφάκη δέχθηκαν απειλές, όταν τον έλεγχο των δρόμων και των πλατειών είχαν οι μάζες, εκείνος ξεκίνησε να συντάσσεται με αυτούς που κατήγγειλαν το πρόγραμμα διάσωσης ως ανεφάρμοστο. Το αποτέλεσμα αυτών των απειλών -που έγιναν μέσω ενός ανώνυμου τηλεφωνήματος με ολιγαρχική ηρεμία- ήταν το ότι ο Βαρουφάκης άφησε την Ελλάδα για τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής».

About Andreas Chondros