Home / Ειδήσεις / Η Αγία Βαρβάρα άγγιξε και την καρδιά των Πειραιωτών

Η Αγία Βαρβάρα άγγιξε και την καρδιά των Πειραιωτών

Εντυπωσιακή υποδοχή επεφύλαξε πλήθος πιστών στο ιερό λείψανο της Αγίας Βαρβάρας, κατά την έκθεσή του στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδας, στον Πειραιά. Η προσέλευση των προσκυνητών ήταν τόσο μεγάλη που ακύρωσε ακόμη και τις προετοιμασίες της Μητρόπολης Πειραιά. Χιλιάδες Πειραιώτες, μέσα στον ήλιο, σε κλίμα προσμονής και ευλάβειας, σχημάτιζαν ουρές για να βιώσουν το ένα και μοναδικό λεπτό του ασπασμού στο ιερό λείψανο, το οποίο οι υπεύθυνοι αναγκάστηκαν να μεταφέρουν στα δεξιά προπύλαια του ναού, ώστε να διευκολυνθεί το λαϊκό προσκύνημα.

Στη μεγάλη σημασία που έχει για τους πιστούς και την Εκκλησία η έλευση του ιερού λειψάνου στη Ελλάδα, αναφέρθηκε ο μητροπολίτης Πειραιά Σεραφείμ, ενώ δεν παρέλειψε να συγχαρεί τον Επίσκοπο Φαναρίου Αγαθάγγελο για την πρωτοβουλία που ανέλαβε να φέρει το ιερό σκήνωμα από τη Βενετία, αλλά και για την άριστη οργάνωση.

Εν συνεχεία, το ιερό λείψανο μεταφέρθηκε στο λιμάνι όπου τορπιλάκατος του Πολεμικού Ναυτικού τιμητικά το έβγαλε από τα όρια του λιμανιού.

Πλέον, το προσκύνημα έχει μεταφερθεί και πάλι στην Αγία Βαρβάρα, στον ομώνυμο Δήμο της Αττικής, όπου θα παραμείνει έως τη Δευτέρα 1η Ιουνίου.

πηγή απε μπε

About m bonsu