Home / Προτεινόμενα / Η έλλειψη ύπνου βλάπτει την υγεία όσο και το κάπνισμα.

Η έλλειψη ύπνου βλάπτει την υγεία όσο και το κάπνισμα.

Ο καθηγητής Russel Foster νευροεπιστήμονας από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, δηλώνει ότι η έλλειψη ύπνου βλάπτει την υγεία ολόκληρου του πληθυσμού, εν προκειμένω του βρετανικού, με τόσους πολλούς να σηκώνονται σε «βάρβαρες» πρωινές ώρες διαθέτοντας τις πνευματικές ικανότητες των μεθυσμένων!

Ο καθηγητής Foster υποστηρίζει ότι όσοι κοιμούνται λιγότερο από πέντε ώρες την ημέρα θα πρέπει να αντιμετωπίζονται όπως οι καπνιστές όσον αφορά τις βλάβες που προκαλούν στην υγεία τους οι ανεπαρκείς ώρες ύπνου.

Ο διακεκριμένος καθηγητής, υποστηρίζει ότι σήμερα κυριαρχεί η νοοτροπία του «πόσο καλά τα καταφέρνουμε, με τόσες λίγες ώρες ύπνου» τη στιγμή που οι ανεπαρκείς ώρες ύπνου θα πρέπει να αντιμετωπίζονται ως εξίσου επιβαρυντικοί παράγοντες για την υγεία με το κάπνισμα.

Δεν παραλείπει δε να κάνει και ένα σχόλιο για την Ελλάδα: «Κοιτάξτε το τραπεζικό σύστημα, κοιτάξτε τις πρόσφατες αποφάσεις για την κρίση στην Ελλάδα. Βλέπουμε κρίσιμες συζητήσεις να διεξάγονται κατά τη διάρκεια της νύχτας και οι οποίες έχουν σοβαρό αντίκτυπο και αποφάσεις να λαμβάνονται όταν οι ικανότητες μας δεν είναι στα καλύτερά τους.»

 «Στις τέσσερις το πρωί η ικανότητά μας να επεξεργαστούμε πληροφορίες είναι αντίστοιχη με εκείνη που έχουμε μετά από μερικά ουίσκι ή μπύρες», συμπληρώνει ο νευροεπιστήμονας κρούωντας τον κώδωνα του κινδύνου για τα δεινά της έλλειψη ύπνου στην υγεία.

 

ΠΗΓΗ: vita.gr

About maryav