Το ομοσπονδιακό υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι συνελήφθη αιρετός από το Νέο Μεξικό που είχε διαμηνύσει πως θα ταξίδευε στην Ουάσιγκτον οπλισμένος για να διαμαρτυρηθεί εναντίον της ορκωμοσίας του δημοκρατικού εκλεγμένου προέδρου Τζο Μπάιντεν, η οποία θα γίνει μεθαύριο Τετάρτη.

«Καουμπόηδες υπέρ του Τραμπ»

Ο Κόι Γκρίφιν, επίτροπος σε κομητεία και ιδρυτής οργάνωσης που αποκαλεί «καουμπόηδες υπέρ του Τραμπ», συνελήφθη στην Ουάσιγκτον καθώς τον βαρύνουν κατηγορίες για την επίθεση στο Καπιτώλιο την 6η Ιανουαρίου, σύμφωνα με έγγραφα τα οποία μεταφορτώθηκαν στον ιστότοπο του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Ο Κόι Γκρίφιν ήταν ανάμεσα στους χιλιάδες υποστηρικτές του Τραμπ που εισέβαλαν στο Καπιτώλιο για να εμποδίσουν το αμερικανικό Κογκρέσο να κυρώσει τη νίκη του Τζο Μπάιντεν επί του ρεπουμπλικάνου απερχόμενου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.


Δικαστικό έγγραφο που αναφέρεται στον Κόι Γκρίφιν

Φέρεται πάντως να έμεινε στην είσοδο, να μην μπήκε στο κτίριο.

Με καραμπίνα και πιστόλι

Σύμφωνα με τις αρχές, επέστρεψε στο Νέο Μεξικό, όπου φέρεται να είπε την 14η Ιανουαρίου, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του συμβουλίου της κομητείας Οτέρο, πως σκόπευε να πάει οδικώς στην πρωτεύουσα με καραμπίνα και πιστόλι για να διαμαρτυρηθεί εναντίον της ορκωμοσίας του εκλεγμένου προέδρου.

Δεν έχει γίνει ακόμα σαφές εάν οπλοφορούσε όταν συνελήφθη, χθες. Του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για παράνομη είσοδο σε ομοσπονδιακό χώρο χωρίς άδεια.

Η στιγμή της σύλληψης

Οι ομοσπονδιακές αρχές έχουν απαγγείλει κατηγορίες ως εδώ σε βάρος εκατό και πλέον υπόπτων για τα επεισόδια της 6ης Ιανουαρίου. Εξετάζονται πάνω από 140.000 βίντεο και φωτογραφίες.

Παίρνουν μέτρα

Οι αρχές λαμβάνουν μέτρα για την πιθανότητα να ξεσπάσουν περαιτέρω βίαια επεισόδια ενόψει της ορκωμοσίας του Τζο Μπάιντεν.

Πάνω από δέκα πολιτείες έχουν κινητοποιήσει την Εθνοφρουρά μετά την προειδοποίηση του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνας (FBI) ότι μπορεί να οργανώσουν διαδηλώσεις ένοπλοι ακροδεξιοί.

Πάντως, ως το απόγευμα χθες Κυριακή ελάχιστοι βγήκαν στους δρόμους για να διαδηλώσουν.

Πηγή: ΑΠΕ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο