Home / Διεθνή / ΗΠΑ: Χαμένη ευκαιρία για τον Πούτιν η μη συμμετοχή στη Σύνοδο Ασφαλείας

ΗΠΑ: Χαμένη ευκαιρία για τον Πούτιν η μη συμμετοχή στη Σύνοδο Ασφαλείας

Διοργάνωση στην Ουάσινγκτον

Ουάσινγκτον
Η αμερικανική κυβέρνηση επέκρινε, διπλωματικά, την επιλογή της Ρωσίας να μην υπάρξει υψηλόβαθμη αντιπροσώπησή της στη Διάσκεψη Ασφαλείας για τα Πυρηνικά που διοργανώνεται στην Ουάσινγκτον, λέγοντας πως η Μόσχα επιλέγει την απομόνωση. «Είναι χαμένη ευκαιρία για τη Ρωσία» ανέφερε ο Λευκός Οίκος.

Όπως κάθε διοργάνωση σε επίπεδο αρχηγών κρατών, η Διάσκεψη στην Ουάσινγκτον είναι ευκαιρία να «μετρηθούν» τα διπλωματικά χαρτιά της κάθε χώρας – η διοργάνωση είναι το πλαίσιο στο οποίο είχε ξεσπάσει μία μίνι μάχη για τον εάν ο Ομπάμα θα συναντούσε τον Ερντογάν στο περιθώριό της.

«Η επιλογή της Ρωσίας να μη συμμετέχει σε υψηλό επίπεδο, πιστεύουμε ότι είναι μια χαμένη ευκαιρία για την ίδια τη Ρωσία» δήλωσε ο Μπεν Ρόουντς αναπληρωτής σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας στο Λευκό Οίκο, στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με τους δημοσιογράφους.

«Ειλικρινά, αυτό που κάνουν είναι να απομονώνουν τον εαυτό τους, επιλέγοντας να μη συμμετέχουν σε αντίθεση με ότι συνέβαινε στο παρελθόν» είπε.

Ο Ρόουντς επισήμανε ότι η Ρωσία και οι ΗΠΑ εξακολουθούν να συνομιλούν και να συνεργάζονται σε ζητήματα πυρηνικής ασφάλειας.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters

About Kostas Athanasoulis