Home / Κόσμος / ΗΠΑ: Τουλάχιστον 50 οι νεκροί από τον χιονιά

ΗΠΑ: Τουλάχιστον 50 οι νεκροί από τον χιονιά

Η ισχυρή χιονοθύελλα, που παρέλυσε τη δυτική Νέα Υόρκη στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου των Χριστουγέννων, στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 25 ανθρώπους, όπως δήλωσαν σήμερα αξιωματούχοι της Κομητείας Ίρι, ενώ συνεργεία συνέχιζαν να προσπαθούν να καθαρίσουν από το χιόνι την περιοχή γύρω από το Μπάφαλο της Νέας Υόρκης.
Ο Μαρκ Πόλονκαρζ, αξιωματούχος της κομητείας Ίρι, δήλωσε στους δημοσιογράφους στο πλαίσιο ενημέρωσης που έγινε σήμερα ότι ο αριθμός των θανάτων που σχετίζονται με την κακοκαιρία αυξήθηκε κατά 12 στη διάρκεια της νύχτας. Σημειώνεται ότι υπήρξαν περιπτώσεις ανθρώπων που εντοπίστηκαν παγωμένοι σε χιονισμένες πλαγιές ή στα αυτοκίνητά τους και άλλες ατόμων που πέθαναν από καρδιακά επεισόδια στην προσπάθειά τους να καθαρίσουν το χιόνι.

Όπως δήλωσε ο Πόλονκαρζ, οι θάνατοι που έχουν αναφερθεί είναι στην πραγματικότητα ακόμη περισσότεροι αλλά ο τοπικός ιατροδικαστής ακόμη δεν έχει εξακριβώσει πόσο από αυτούς μπορούν να αποδοθούν άμεσα στην κακοκαιρία.
Η χιονοθύελλα, που άρχισε να εκδηλώνεται αργά το βράδυ της Παρασκευής και έπληξε τη δυτική Νέα Υόρκη στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, θεωρείται η χειρότερη των τελευταίων 45 ετών.

Παράλληλα ωστόσο, συνολικά τουλάχιστον 50 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους σε παναμερικανικό επίπεδο από την πρωτόγνωρη κακοκαιρία από τα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας και έπειτα, σύμφωνα με την καταμέτρηση του τηλεοπτικού δικτύου NBC News.
Νωρίς το πρωί της Κυριακής περισσότερα από 200.000 σπίτια και επιχειρήσεις ήταν χωρίς ρεύμα στην Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ, στο Τέξας και στην Πολιτεία Ουάσινγκτον – αριθμός εντυπωσιακά μικρότερος από το 1,8 εκατομμύριο του Σαββάτου, σύμφωνα με τον ιστότοπο PowerOutage.us. Στο Μπάφαλο της Νέας Υόρκης, το 16% των κατοίκων χθες δεν είχε ηλεκτρικό ρεύμα.
Μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής είχαν ακυρωθεί περισσότερες από 1.500 πτήσεις σε όλες τις ΗΠΑ, ανέφερε ο εξειδικευμένος ιστότοπος FlighAware.
Το πρωί των Χριστουγέννων η θερμοκρασία ήταν πολύ κάτω από το μέσο όρο για την εποχή στις κεντρικές και ανατολικές ΗΠΑ. Παγετός επικρατούσε έως και τα παράλια του Κόλπου του Μεξικού, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Ριτς Ότο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (NWS).
Πηγή: kathimerini.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News

Πηγή

About moneyreview