Ένα από τα ερωτήματα που προέκυψαν μετά την άρνηση του Ντόναλντ Τραμπ να παραστεί στην ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν, είναι τι θα γίνει με τη διαδικασία παράδοσης της βαλίτσας με τους κωδικούς για τα πυρηνικά όπλα.

Αυτή τη φορά, μιας και δεν μπορεί να γίνει η… παράδοση παραλαβή, όπως άλλες χρονιές, το Πεντάγωνο βρήκε τρόπο, δημιουργήθηκε ένα δεύτερο βαλιτσάκι που θα ενεργοποιηθεί μόλις ορκιστεί πρόεδρος ο Μπαίντεν, ενώ ταυτόχρονα θα απενεργοποιηθεί αυτό του Τραμπ.

Η κάρτα του Τραμπ για τους κωδικούς των πυρηνικών, το λεγόμενο «μπισκότο» θα ακυρωθεί στις 12:00 τοπική ώρα σήμερα (όταν σύμφωνα με το σύνταγμα λήξει η θητεία του). Την ίδια ώρα θα ενεργοποιηθεί εκείνη του Τζο Μπάιντεν.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, θα υπάρχουν δυο βαλιτσάκια, ούτως ώστε το ένα, με την κάρτα του Τραμπ, να βρίσκεται στη Φλόριντα και ένα άλλο, αυτό που θα παραλάβει ο Μπάιντεν, να βρίσκεται στο Καπιτώλιο, εκεί όπου θα γίνει η ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν.

Όπως αναφέρει η Washington Post, το βαλιτσάκι του Τραμπ πρέπει να επιστρέψει αμέσως μετά την ορκωμοσία του Μπάιντεν, μιας και ο πρώτος δεν θα έχει πλέον το δικαίωμα να το χρησιμοποιήσει.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο