Home / Internet / Ηλεκτρονικό “μάτι” στις ακτινοθεραπείες

Ηλεκτρονικό “μάτι” στις ακτινοθεραπείες

Ηλεκτρονικό «μάτι» θα ελέγχει τις ακτινοθεραπείες που διενεργούνται στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ και θα «κόβει» αυτόματα τοις πράξεις που δεν περιλαμβάνονται στις συμβάσεις των ιδιωτών παρόχων. Συγκεκριμένα, καταργείται από την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου η ηλεκτρονική αναγγελία Ακτινοθεραπειών και ξεκινά η πιλοτική εφαρμογή του συστήματος Ηλεκτρονικής Διαχείρισης πράξεων Ακτινοθεραπείας eRadiotherapy.
Με το νέο σύστημα, υπάρχει πλέον η δυνατότητα για εκτέλεση Ακτινοθεραπείας σε νοσηλευόμενους ασθενείς. Ο κάθε συμβεβλημένος με τον ΕΟΠΥΥ πάροχος υπηρεσιών Υγείας (Κρατικό Νοσοκομείο, Ιδιωτική Κλινική) θα μπορεί να επιλέξει προς εκτέλεση μόνο τις πράξεις που περιλαμβάνονται στη σύμβασή του.
Παράλληλα, παρέχονται σημαντικές κλινικές πληροφορίες τόσο για την ανατομική περιοχή θεραπείας του ασθενούς, όσο και για την τεχνική σχεδιασμού θεραπείας που χρησιμοποιείται. Επιτυγχάνεται, επίσης, η παρακολούθηση των εκτελούμενων πράξεων Ακτινοθεραπείας κατά τη διάρκεια εκτέλεσής τους.
Διευκρινίζεται ότι οι θεράποντες Ιατροί θα πρέπει να κατέχουν την ειδικότητα Ακτινοθεραπευτή – Ογκολόγου και να είναι πιστοποιημένοι για παροχές του ΕΟΠΥΥ. Σε περίπτωση που δεν έχουν ακόμα πιστοποιηθεί, αυτό μπορεί να γίνει ηλεκτρονικά μέσω του ιστοτόπου του ΕΟΠΥΥ (Εφαρμογές/Ιατρικές Υπηρεσίες/Εγγραφή Ιατρών για παροχές ΕΚΠΥ).
Σημειώνεται ότι η πιλοτική εφαρμογή του νέου συστήματος Ηλεκτρονικής Διαχείρισης πράξεων Ακτινοθεραπείας (eRadiotherapy) σχεδιάζεται να διαρκέσει 2,5 μήνες (από 15/10/2015 έως 31/12/2015), ώστε να δοθεί η δυνατότητα στους χρήστες να επισημάνουν τυχόν δυσλειτουργίες, παραλείψεις ή παρατηρήσεις που αφορούν στο σύστημα (στο email d8@eopyy.gov.gr).
Μετά την 1/1/2016 καταργείται το ηλεκτρονικό παραπεμπτικό για πράξεις Ακτινοθεραπείας μέσω του συστήματος e-sytnagografisi και το νέο ηλεκτρονικό σύστημα διαχείρισης πράξεων Ακτινοθεραπείας (eRadiotherapy) σε πλήρη ισχύ θα αποτελεί τη συνταγογράφηση, την αναγγελία, την εκτέλεση και την τιμολόγηση των πράξεων Ακτινοθεραπείας.

Πηγή: news247.gr

About gus_maverick