Home / Showbiz / Ζακ Γαλιφιανάκης, γνώρισε μια άστεγη γυναίκα στα δημόσια πλυντήρια και της άλλαξε τη ζωή

Ζακ Γαλιφιανάκης, γνώρισε μια άστεγη γυναίκα στα δημόσια πλυντήρια και της άλλαξε τη ζωή

Ο Ζακ γεννήθηκε στη Βόρεια Καρολίνα την 1η Οκτωβρίου του 1969. Είναι Έλληνας τρίτης γενιάς από την πλευρά του πατέρα του – οι πρόγονοί του είχαν μεταναστεύσει από την Κρήτη στην Αμερική.

Ο Γαλιφιανάκης, ο οποίος έγινε περισσότερο γνωστός μέσα από τις κινηματογραφικές ταινίες «Hangover», όπως αποδεικνύεται έχει μια όμορφη, γενναιόδωρη πλευρά που ξεπερνά τα στερεότυπα της ελίτ του Χόλιγουντ.

Η Μίμι Χέιστ τα έβγαζε πέρα από τα φιλοδωρήματα που της έδιναν οι πελάτες του δημόσιου πλυντηρίου στο οποίο είχε βρει καταφύγιο.

Η Μίμη που σήμερα είναι 87 ετών, στα 50 της χρόνια έμεινε άστεγη και αναζήτησε καταφύγιο σε ένα δημόσιο πλυντήριο ρούχων της Σάντα Μόνικα. Εκεί βοηθούσε όσους έφερναν τα ρούχα τους για πλύσιμο εθελοντικά και περίμενε ένα μικρό φιλοδώρημα ως αντάλλαγμα.

Περίπου 21 χρόνια πριν, ο Ζακ μπήκε στο πλυντήριο και την είδε για πρώτη φορά. Τότε, το 1994, ο Γαλιφιανάκης ήταν ένας ακόμη άγνωστος ηθοποιός που έψαχνε την μεγάλη καριέρα. Δούλευε ως stand-up κωμικός στη Νέα Υόρκη και ταξίδευε σε αρκετές πόλεις, παίζοντας σε καφέ και πανεπιστήμια.

Στο πλυντήριο η Μίμι βοήθησε την πρώτη φορά τον Ζακ να βάλει το πλυντήριο σε λειτουργία. Αυτό επαναλήφθηκε και άλλες φορές μέχρι που, πολύ σύντομα, Ζακ και Μιμι έγιναν δυο πολύ καλοί φίλοι.

Τα χρόνια πέρασαν και ο Γαλιφιανάκης απέκτησε τελικά την καριέρα και την καταξίωση που πάντα επεδίωκε. Σταμάτησε να συχνάζει στο πλυντήριο γεγονός που οδήγησε την Μίμι να πιστέψει ότι κατάφερε να βρει τα χρήματα για να αγοράσει ένα δικό του. Αλλά ο Ζακ δεν ξέχασε ποτέ την καλή του φίλη..

Αν και είχαν να δουν ο ένας τον άλλον πάρα πολλά χρόνια, συναντήθηκαν ξανά το 2011. Ο λόγος ήταν ότι οι υπεύθυνοι του δημόσιου πλυντηρίου έκαναν έξωση στη Μίμι. Ο Ζακ το έμαθε και έκανε για την φίλη του κάτι πολύ όμορφο. Φρόντισε να της εξασφαλίσει μια μόνιμη στέγη. Πως;

Της αγόρασε ένα διαμέρισμα και φροντίζει να πληρώνει όλους τους λογαριασμούς της: Ρεύμα, νερό και ότι άλλο χρειαστεί. Ζήτησε και από την φίλη του Ρενέ Ζελβέγκερ να τον βοηθήσει να επιπλώσει το σπίτι της!

Αλλά για να της δείξει πόσο σημαντική είναι για αυτόν, έκανε κάτι πολύ ιδιαίτερο. Της ζήτησε να πάει μαζί του σε πρεμιέρες του Χόλιγουντ. Έτσι στην πρεμιέρα του Hangover 2, η Μίμι περπάτησε δίπλα του πάνω στο κόκκινο χαλί!

Τι λέει η Μιμι για αυτή την εμπειρία;

«Εγώ ντύνομαι ωραία και μια φίλη με βοηθά με το μακιγιάζ. Είναι διασκεδαστικό. Δεν είναι κάτι που ονειρεύτηκα ποτέ ότι θα το ζήσω. Στο τέλος μια λιμουζίνα με πηγαίνει στο σπίτι μου».

Ο Ζακ Γαλιφιανάκης αν και είναι πλέον ένας από τους πιο διάσημους ηθοποιούς του Χόλιγουντ, δεν ξέχασε ποτέ από που προήρθε αλλά ούτε και τους φίλους που γνώρισε κατά τη διαδρομή του μέχρι την κορυφή.

Συγχαρητήρια σε αυτόν τον μεγάλο καλλιτέχνη αλλά πολύ μεγαλύτερο άνθρωπο!

 

About admin