Home / Προτεινόμενα / Εύσημα από Χέτγκες, το «σφυρί» των Γλου και οι τουρίστες της Ουκρανίας

Εύσημα από Χέτγκες, το «σφυρί» των Γλου και οι τουρίστες της Ουκρανίας

Πρωτοφανή είναι, σε μεγάλο βαθμό, όσα ανέφερε ο Τιμόθεος Χέτγκες, διευθύνων σύμβουλος του μεγαλομετόχου του ΟΤΕ, Deutsche Telekom σε ανάρτησή του στα social media σε συνέχεια της επίσκεψής του στη χώρα μας. Τι είπε; Ότι «η Ελλάδα σημειώνει εκπληκτική πρόοδο με κριτήριο όχι τον ρυθμό ανάπτυξης του 6,5% πέρυσι. Ούτε με βάση την επιτυχία του ΟΤΕ που επενδύει στην επέκταση του δικτύου οπτικής ίνας μέχρι το σπίτι κι εμφανίζει κερδοφορία-ρεκόρ. Αλλά ούτε και με βάση τις εντυπωσιακές πρωτοβουλίες για τη ψηφιοποίηση της χώρας που έχει υλοποιήσει η ελληνική κυβέρνηση. Αλλά βάσει της βούλησης για αλλαγή και για νέα εγχειρήματα που διαπίστωσα κατά την επίσκεψή μου στην Αθήνα». 

 

Ο CEO της DT πρόσθεσε πως «η Ελλάδα αποτελεί παράδειγμα για την Γερμανία. […] Η επίσκεψή μου έγινε σε συνέχεια της πρόσκλησης του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη για να συζητήσουμε την αναγκαιότητα για μία ενιαία ψηφιακή αγορά. Η βούληση της Ελλάδας να πραγματοποιήσει αλλαγές επιβεβαιώνει την απόφασή μας για διπλασιασμό των επενδύσεών μας στην Ελλάδα. […] Ο λόγος της επίσκεψής μου ήταν η πρόσκληση του πρωθυπουργού να μιλήσει για τη σημασία της και την αναγκαιότητα για την ύπαρξη μια ψηφιακής ενιαίας αγοράς στην Ευρώπη. Όπως και για το πλαίσιο που διέπει τις τηλεπικοινωνίες, τη χρηματοδότηση της επέκτασης των υποδομών και των νέων τεχνολογιών». Σημειωτέον ότι ο ΟΤΕ επενδύει 3 δισ. ευρώ μέχρι το 2027 για την επέκταση του δικτύου οπτικών ινών.

 

Εάν όχι πρωτοφανές, αξιοσημείωτο ήταν και το ισχυρό ενδιαφέρον που επέδειξαν οι ξένοι αναλυτές, κατά τη χθεσινή παρουσίαση της Entersoft για τα αποτελέσματα του 2021. Η διοίκηση της εισηγμένης, υπό τον CEO Αντώνη Κοτζαμανίδη, δέχτηκε καταιγισμό ερωτημάτων από τους ξένους που ήθελαν να ενημερωθούν για τα πλάνα της Entersoft, τις νέες εξαγορές που σχεδιάζει κτλ. Η εταιρεία εξετάζει την υλοποίηση νέων εξαγορών μικρών και μεσαίων εξαγορών κατά τη φετινή χρονιά, ενώ σχεδιάζει να ισχυροποιήσει την παρουσία της στη ρουμανική αγορά που εμφανίζει σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης. Η ρουμανική αγορά συνεισέφερε στο τζίρο της Entersoft με 1 εκατ. ευρώ από 700 χιλ. ευρώ το 2016.

 

Θα προσελκύσει, αυτή τη φορά, αγοραστές το τριώροφο του Γιώργου Γλου και της Μαρίας Τριαντοπούλου στην Λεωφ. Παπαναστασίου 10 στην Καστέλα που βγαίνει σήμερα στο σφυρί; Πρόκειται για «συμπαθητικό ακίνητο», όπως συνηθίζει να λέει μεσίτης, εάν ληφθεί υπόψη ότι έχει δύο υπόγεια (108 τ.μ. και 69 τ.μ.), ισόγειο 110 τ.μ., όροφο 151 τ.μ., χώρο στάθμευσης 50 τ.μ., ημιυπαίθριο 50 τ.μ., εξώστες 29 τ.μ. και δώμα. Η τιμή εκκίνησής του ανέρχεται σε 1,65 εκατ. ευρώ για το 50% της πλήρους κυριότητας των Γλου-Τριαντοπούλου και σε 3,3 εκατ. ευρώ για το 100% της πλήρους κυριότητας. Με τη φρενίτιδα που επικρατεί, εδώ και μήνες, για αναζήτηση προνομιακών ακινήτων στο πειραϊκό real estate, δεν αποκλείεται να έχουμε υπερθεματιστή σήμερα, αν και οι γνώστες των πλειστηριασμών, θα συμφωνήσουν πως η ανυπαρξία ενδιαφέροντος δεν σχετίζεται πάντοτε με τις συνθήκες προσφοράς και ζήτησης στην αγορά. Ο νοών νοείτω.

 

Κατά 26% αυξήθηκαν οι τουρίστες στην Ουκρανία το 2021, των οποίων ο αριθμός ανήλθε στα τέσσερα εκατομμύρια. Υπολογίζεται ότι για διαμονή 7 έως 9 ημερών ξόδεψαν, κατά μέσο όρο, 820 ευρώ. Οι ταξιδιώτες από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα δαπάνησαν τα περισσότερα χρήματα -περίπου 2.000 ευρώ, ενώ ακολουθούν οι τουρίστες από τη Σαουδική Αραβία και το Ομάν (1.300 ευρώ), οι Καναδοί (1.100) και οι Αμερικάνοι (1.000 ευρώ). Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, τρία στα 10 ταξίδια είναι για αναψυχή, το 26% των τουριστών επισκέπτεται την Ουκρανία για επαγγελματικούς λόγους, ενώ το 22,4% για να επισκεφτεί συγγενείς και φίλους. 

Αποποίηση ευθύνης: Τα αναφερόμενα στην παρούσα ενότητα αποτελούν δημοσιογραφικές πληροφορίες και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να θεωρηθούν ή εκληφθούν σαν επενδυτικές συμβουλές ή προτάσεις, ούτε προσφορά ή προτροπή, για οιαδήποτε πράξη αγοράς ή πώλησης κινητών αξιών όπως μετοχές ή ομόλογα ούτε άλλων αξιών εν γένει.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News

Πηγή

About moneyreview