Home / Ειδήσεις / Ερχονται καλοκαιρινές μπόρες

Ερχονται καλοκαιρινές μπόρες

Χαλάει ο καιρός – Δείτε αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ

Αλλάζει λίγο το σκηνικό του καιρού τις επόμενες μέρες, αφού από σήμερα μας έρχονται… βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Ο καιρός αποφάσισε να γίνει λίγο φθινοπωρινός αλλά από το Σαββατοκύριακο η… τάξη αποκαθίσταται!

Ο καιρός σήμερα θα είναι… βροχερός στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Νεφώσεις τοπικά αυξημένες, με σποραδικές βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες στα βόρεια και βαθμιαία στα υπόλοιπα ηπειρωτικά θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό.

Τα φαινόμενα θα παραμείνουν με εξασθένηση στα ανατολικά ηπειρωτικά το βράδυ, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα σταματήσουν. Οι άνεμοι βοριάδες, θα φτάσουν έως και τα 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση αλλά μην περιμένετε… κρύο, μέχρι τους 27 με 28 θα φτάσει!

Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ:

Μακεδονία, Θράκη – Καιρός: στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη άστατος καιρός με βροχές και καταιγίδες πιθανόν τοπικά ισχυρές κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα. Στη δυτική Μακεδονία νεφώσεις τοπικά αυξημένες με σποραδικές βροχές και καταιγίδες μέχρι το βράδυ. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία στα ανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος – Καιρός: λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν οπότε και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Άνεμοι: βορειοδυτικοί 4 με 5 στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος – Καιρός: αρχικά στη Θεσσαλία και τις Σποράδες και βαθμιαία και στα υπόλοιπα τοπικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές και κυρίως το μεσημέρι-απόγευμα πρόσκαιρες καταιγίδες. Εξασθένηση των φαινομένων το βράδυ. Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και βαθμιαία στα ανατολικά έως 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 17 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη – Καιρός: γενικά αίθριος. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στην βόρεια Κρήτη. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα – Καιρός: στα Δωδεκάνησα γενικά αίθριος. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως το μεσημέρι-απόγευμα πρόσκαιρες καταιγίδες. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και βαθμιαία στα βόρεια 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική – Καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα. Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και βαθμιαία από το απόγευμα στα ανατολικά 5 έως 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη – Καιρός: λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανόν πρόσκαιρα να είναι έντονα κυρίως στα ανατολικά. Άνεμοι: βορειοδυτικοί 4 με 5 και βαθμιαία μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 19 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

 

Πηγή: newsit.gr

About Vassilis Batzis