Home / Ειδήσεις / Επικίνδυνο «κήρυγμα» ιερέα σε νηπιαγωγείο: Κάνετε πορείες για τον Φύσσα και τον Αλέξη, αλλά όχι κατά της μάσκας

Επικίνδυνο «κήρυγμα» ιερέα σε νηπιαγωγείο: Κάνετε πορείες για τον Φύσσα και τον Αλέξη, αλλά όχι κατά της μάσκας

Πολλά τα ευτράπελα κατά το άνοιγμα των σχολείων, με τους αρνητές της μάσκας να αντιδρούν στη χρήση της ακόμα και με χρήση βίας.

Δεν ήταν ωστόσο μόνο οι γονείς οι οποίοι δεν ήθελαν να παιδιά τους να φορέσουν τη μάσκα κατά τη νέα σχολική χρονιά, αγνοώντας τις εκκλήσεις των ειδικών αλλά και από ιερείς.

Δεν ήταν άλλωστε λίγες οι φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας κατά τους χτεσινούς αγιασμούς, όπου ιερείς κυκλοφορούσαν ανάμεσα σε παιδιά και καθηγητές χωρίς να φοράνε μάσκα.

Ωστόσο, ένας ιερέας από το Ρέθυμνο στο 5ο Νηπιαγωγείο το πήγε σε… άλλο επίπεδο, κάνοντας κήρυγμα σε γονείς ότι δεν κάνουν συλλαλητήριο κατά της μάσκας και ότι θα «καταστρέψουν» τα παιδιά τους, προκαλώντας την οργή των γονέων.

Όταν οι γονείς άρχισαν να αντιδρούν λέγοντας του πως «εδώ είναι σχολείο» και ότι δεν μπορεί να κάνει κατήχηση τους αποκάλεσε «συριζαίους», κατηγορώντας τους πως κάνουν πορείες υπέρ των ομοφυλόφιλων, για τον Φύσσα, για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο, αλλά όχι κατά της μάσκας.

Μάλιστα, όπως αναφέρει το cretalive.gr ήταν από τους κεντρικούς ομιλητές σε συγκέντρωση στην πόλη του Ρεθύμνου κατά της χρήσης της μάσκας ενώ τις απόψεις του περί «αντισυνταγματικότητας» του μέτρου δεν δίστασε να τις εκφράσει και στην διάρκεια του αγιασμού για τη νέα σχολική χρονιά

Η απάντηση της Ιεράς Μητρόπολης Ρεθύμνου

Τα σχετικά βίντεο που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο αλλά και οι έντονες αντιδράσεις που προκλήθηκαν από τις απόψεις που εξέφρασε με παρρησία ο συγκεκριμένος κληρικός ανάγκασαν τον Ιερατικό Σύνδεσμο της Μητρόπολης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου να εκδώσει ανακοίνωση, στην οποία τονίζει ότι τα λεγόμενά του «σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τα μέλη του Συνδέσμου».

Πηγή

About ingr