Home / Διεθνή / Επαναπατρίστηκαν οι σοροί των Μεξικανών τουριστών που σκοτώθηκαν κατά λάθος στην Αίγυπτο

Επαναπατρίστηκαν οι σοροί των Μεξικανών τουριστών που σκοτώθηκαν κατά λάθος στην Αίγυπτο

Οι σοροί των οκτώ Μεξικανών τουριστών που σκοτώθηκαν κατά λάθος σε αεροπορικό βομβαρδισμό των αιγυπτιακών ενόπλων δυνάμεων έφθασαν χθες στο Μεξικό όπου θα εξεταστούν από ιατροδικαστές. Οι τουρίστες, καθώς και τέσσερις Αιγύπτιοι που τους συνόδευαν, σκοτώθηκαν στις 13 Σεπτεμβρίου περίπου 250 χλμ. νοτιοδυτικά του Καΐρου, στην καρδιά της τεράστιας δυτικής ερήμου, που είναι πολύ δημοφιλής στους τουρίστες.

Άλλοι έξι Μεξικανοί που είχαν τραυματιστεί κατά την επίθεση επέστρεψαν στο Μεξικό την περασμένη εβδομάδα και νοσηλεύονται. Το υπουργείο Εξωτερικών και οι δικαστικές αρχές ανέφεραν σε κοινή ανακοίνωσή τους πως οι σοροί έφθασαν με εμπορική πτήση έπειτα από ενδιάμεσο σταθμό στο Άμστερνταμ. Θα εξεταστούν από ιατροδικαστές προτού παραδοθούν στις οικογένειές τους.

Η επίθεση είχε προκαλέσει την οργή της μεξικανικής κυβέρνησης η οποία απαίτησε την περασμένη εβδομάδα οικονομικές αποζημιώσεις από την Αίγυπτο για τα θύματα και τις οικογένειές τους, καθώς και τη διενέργεια εξαντλητικής έρευνας για αυτή την «αδικαιολόγητη» επίθεση.

 

 

 

 

πηγή:http://www.amna.gr/article/89391/Epanapatristikan-oi-soroi-ton-Mexikanon-touriston-pou-skotothikan-kata-lathos-stin-Aigupto

About basilis progressive