Home / START UPS / Επένδυση του wealth fund του Άμπου Ντάμπι στην Blueground

Επένδυση του wealth fund του Άμπου Ντάμπι στην Blueground

Επένδυση στην ελληνική startup Blueground πραγματοποίησε το wealth fund του Άμπου Ντάμπι, ADQ, στο πλαίσιο της διμερούς συμφωνίας ύψους 4 δισ. ευρώ για επενδύσεις στην Ελλάδα, που κλείστηκε νωρίτερα φέτος.
Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό το ύψος της επένδυσης της ADQ στην Blueground, η οποία δραστηριοποιείται στις μισθώσεις επιπλωμένων διαμερισμάτων.

Η Blueground άντλησε πέρυσι 140 εκατ. δολάρια από επενδυτές με επικεφαλής την WestCap Group του Laurence Tosi, αναφέρει το Bloomberg.
Η νέα χρηματοδότηση θα χρησιμοποιηθεί για την επέκταση της Blueground ανά τον πλανήτη, σε πόλεις όπως το Λος Άντζελες, το Σιάτλ και η Κωνσταντινούπολη. Η ADQ ανέφερε ότι η venture πλατφόρμα της, DisruptAD, θα στηρίξει την Blueground στον στόχο της να επεκταθεί σε 50 πόλεις έως το 2025.

Σημειώνεται ότι η Blueground, η οποία ιδρύθηκε στην Αθήνα από τον CEO Άλεξ Χατζηελευθερίου, είναι μια τεχνολογική πλατφόρμα που παρέχει στους χρήστες μια turnkey λύση στέγασης, προσφέροντας πρόσβαση μέσω online κρατήσεων σε ποιοτικά διαμερίσματα για μακροχρόνια ενοικίαση, σε περιζήτητες γειτονιές. Η Blueground αναπτύχθηκε ραγδαία από την έναρξή της το 2013 και τώρα λειτουργεί σε 26 πόλεις σε όλη την Ευρώπη, τη Βόρεια Αμερική και την Ασία, με ένα χαρτοφυλάκιο περίπου 8.000 διαμερισμάτων. Μέχρι το τέλος του 2025, η Blueground στοχεύει να επεκτείνει το δίκτυο διαμερισμάτων της σε 35.000 που βρίσκονται σε 50 πόλεις.
moneyreview.gr
Διαβάστε επίσης: 
Blueground: Εξαγοράζει τη βραζιλιάνικη Tabas – Επεκτείνεται στη Λατινική Αμερική
Blueground στο «MR»: Μπαίνουμε Ασία και βλέπουμε χρηματιστήριο – Δεν κοιτάμε εξαγορά της εταιρείας μας
Συνάντηση Μητσοτάκη με τον πρόεδρο των ΗΑΕ: Στο επίκεντρο ενέργεια και επενδύσεις
 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News

Πηγή

About moneyreview