Home / Ειδήσεις / ΕΟΔΥ: Θετικά κρούσματα κορωνοϊού σε Ξάνθη, Δράμα, Λάρισα,Τρίκαλα

ΕΟΔΥ: Θετικά κρούσματα κορωνοϊού σε Ξάνθη, Δράμα, Λάρισα,Τρίκαλα

Θετικά κρούσματα SARS-CoV-2 σε Ξάνθη, Δράμα, Λάρισα και Τρίκαλα ανευρέθησαν κατά τους ελέγχους του ΕΟΔΥ, ενώ αρνητικά ήταν τα αποτελέσματα ελέγχων που έγιναν σε Ανδρο και Ρόδο. Ειδικότερα, κλιμάκια του ΕΟΔΥ αποτελούμενα και από Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) πραγματοποίησαν, σήμερα, δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test), μέσα από το αυτοκίνητο (drive through) στις ακόλουθες περιοχές της χώρας:

Ξάνθη

Συνολικά, έγιναν 258 έλεγχοι και βρέθηκαν 30 θετικά κρούσματα SARS-CoV-2 (11,6%). Πρόκειται για 15 άνδρες και 15 γυναίκες, με διάμεση ηλικία τα 44 έτη.

Δράμα

Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 167 έλεγχοι και βρέθηκαν 33 κρούσματα (19,7%).

Λάρισα

Drive through δειγματοληπτικός έλεγχος πραγματοποιήθηκε στο Κλειστό Γυμναστήριο Τυρνάβου. Διενεργήθηκαν 187 έλεγχοι και ανευρέθηκαν 9 κρούσματα (4,8%). Πρόκειται για 3 άνδρες και 6 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 38 έτη.

‘Ανδρος

Έλεγχος από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ διενεργήθηκε στο Μπατσί. Εξετάστηκαν 58 πολίτες, τα αποτελέσματα των οποίων ήταν όλα αρνητικά.

Ρόδος

Δωρεάν δειγματοληπτικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν στην Κρεμαστή Ρόδου, στη Λ. Ηρακλειδών. Διενεργήθηκαν 24 έλεγχοι τα αποτελέσματα των οποίων ήταν όλα αρνητικά.

Τρίκαλα

Συνολικά έγιναν 150 rapid test, 12 εκ των οποίων ήταν θετικά (8%). Πρόκειται για 3 άνδρες και 9 γυναίκες, με διάμεση ηλικία τα 52 έτη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή

About skaigr