Home / Ειδήσεις / Εν ενεργεία βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ πήρε τη 13η σύνταξη

Εν ενεργεία βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ πήρε τη 13η σύνταξη

Στην αποκάλυψη ότι βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος πήρε τη 13η σύνταξη που έδωσε η κυβέρνηση στους χαμηλοσυνταξιούχους προχώρησε ο τηλεοπτικός σταθμός Star στο κεντρικό του δελτίο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του σταθμού, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έχει συνταξιοδοτηθεί ως εργαζόμενος, πήρε το εφάπαξ βοήθημα που έδωσε η κυβέρνηση σε όσους λάμβαναν σύνταξη κάτω από 850 ευρώ. Μάλιστα, ο σταθμός ανέφερε πως έχει στη διάθεσή του έγγραφα της αλληλογραφίας μεταξύ του βουλευτή και του συνδικαλιστικού του φορέα, στην οποία ο ίδιος λέει ουσιαστικά ότι θα πάρει το επίδομα.

Ο ίδιος υποστηρίζει πως θα το διαθέσει στο Ταμείο Ανέργων και Αλληλεγγύης του συνδικαλιστικού φορέα.

Όπως ανέφερε το Star, για τον συγκεκριμένο βουλευτή έχει ανασταλεί πλήρως η καταβολή της σύνταξης αφού παίρνει τη βουλευτική αποζημίωση. Όμως ο οργανισμός που εργαζόταν κατέβαλε στους ασφαλισμένους του ένα επικουρικό βοήθημα, η καταβολή του οποίου δεν αναστέλλεται. Συνεπώς το σύστημα που κλήθηκε να υπολογίσει ποιοι θα πάρουν το βοήθημα, διαβάζει τις καταβαλλόμενες συντάξιμες αποδοχές και δεν βλέπει ότι αυτές αποτελούν ένα μικρό τμήμα μιας μεγάλης σύνταξης.

Με αυτόν τον τρόπο, ενδέχεται το επίδομα μπορεί να το έχουν πάρει κι άλλοι που δεν το δικαιούνταν και έχει ανασταλεί το μεγαλύτερο μέρος της σύνταξής τους επειδή έχουν παράλληλες και υψηλά αμειβόμενες δραστηριότητες.

About Andreas Chondros