Home / Ειδήσεις / Εντυπωσιακή αποκλιμάκωση των ελληνικών ομολόγων – Άνοδος 9% στο χρηματιστήριο

Εντυπωσιακή αποκλιμάκωση των ελληνικών ομολόγων – Άνοδος 9% στο χρηματιστήριο

Μεγάλη υποχώρηση εμφανίζουν οι αποδόσεις των ελληνικών κρατικών ομολόγων καθώς οι επενδυτές προεξοφλούν την επίτευξη συμφωνίας της χώρας με τους δανειστές της.

Οι τιμές των τίτλων από το πρωί βρίσκονται σε ανοδική πορεία με αποτέλεσμα η απόδοση του 2ετούς ομολόγου να υποχωρεί στη δευτερογενή αγορά στο 23,6% από 28,3% που ήταν το πρωί.

Αντιστοίχως το δεκαετές ομόλογο διαπραγματευόταν πριν από λίγο με απόδοση 10,8% από 12,4% που ήταν στην αρχή της ημέρας.

Εξάλλου, εκρηκτική άνοδο κατέγραψαν οι τιμές των μετοχών στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου, μετά τη μεγάλη πίεση που δέχθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα.

Οι επενδυτές προεξόφλησαν την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ της κυβέρνησης και των θεσμών, μετά την θετική υποδοχή των ελληνικών προτάσεων από τους ευρωπαίους αξιωματούχους, εν μέσω σημαντικής βελτίωσης και του κλίματος στην αγορά ομολόγων.

Στο επίκεντρο του αγοραστικού ενδιαφέροντος βρίσκονται οι τραπεζικές μετοχές, ο δείκτης των οποίων κατέγραψε άνοδο άνω του 20%. O Γενικός Δείκτης Τιμών και έκλεισε στις 749,17 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 9,00%.

πηγή απε μπε

About m bonsu