Home / Γενικές ειδήσεις / Ενημέρωση στο iOS 9.3 διαγράφει την «καταραμένη ημερομηνία» σε iPhone, iPad

Ενημέρωση στο iOS 9.3 διαγράφει την «καταραμένη ημερομηνία» σε iPhone, iPad

Άμεσα διαθέσιμη σε developer

H τέταρτη δοκιμαστική έκδοση του iOS 9.3 διορθώνει το πρόβλημα που προκαλούσε ατέρμονες και μάταιες προσπάθειες επανεκκίνησης iPhone 5S και νεότερων μοντέλων, iPad και iPod touch.

Ωστόσο, οι τελικοί χρήστες δεν μπορούν να κάνουν την αναβάθμιση, η οποία προς το παρόν παραμένει διαθέσιμη μόνο σε προγραμματιστές και όσους συμμετέχουν στις πρώιμες δοκιμές του iOS, επισημαίνει MacRumors.

Η διάθεση της τέταρτης ανανέωσης του iOS 9.3 εκτιμάται ότι θα φτάσει στις συσκευές της Apple γύρω στις 15 Μαρτίου 2016. Την ημέρα εκείνη η Apple αναμένεται να παρουσιάσει νέα μοντέλα iPhone και iPad, μεταξύ των οποίων φημολογείται ότι θα περιλαμβάνεται το πρώτο «επαγγελματικό» iPad Pro με μικρότερη διαγώνιο -9.7 ίντσες, συνοδευόμενο από το περίφημο πενάκι. Το πρώτο μοντέλο έχει διαγώνιο 12,9 ίντσες και σε ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο την Apple SIM, που επιτρέπει στους χρήστες να αγοράζουν πρόγραμμα κινητής τηλεφωνίας απευθείας από το iPad, με επιλογές στη διάρκεια από μια ημέρα, εβδομάδα ή και μήνα.

Σχετικά με το πρόβλημα που προκάλεσε η ύπουλη προτροπή προς τους χρήστες των συσκευών της Apple να αλλάξουν την ημερομηνία τους σε 1/1/1970 για να δουν το παλιό λογότυπο της Apple, με την iOS 9.3 beta 4, η ημερομηνία σε iPhone και iPad δεν μπορεί να οριστεί νωρίτερα από την 31η Δεκεμβρίου 2000 στις 7:00πμ., ET, ή 1/1/01 στις 12:00πμ. στη ζώνη GMT.

Χρήστες στα φόρουμ αλληλοϋποστήριξης της Apple λένε ότι για να διακοπεί ο ατέρμονος κύκλος reboot στις συσκευές που παγιδεύτηκαν πρέπει να γίνει αποσύνδεση της μπαταρίας -κάτι τέτοιο όμως οδηγεί στα Genius bar, αφού η μπαταρία στις συσκευές της Apple δεν είναι αποσπώμενη και η επέμβαση του χρήστη λογίζεται ως αθέμιτη αφού αχρηστεύει την εγγύηση.

In.gr Τεχνολογία

About Kostas Athanasoulis