Home / Ειδήσεις / Ενεργοποιείται μετά από μήνες η «ώρα του πρωθυπουργού» στη Βουλή

Ενεργοποιείται μετά από μήνες η «ώρα του πρωθυπουργού» στη Βουλή

Να διατηρήσει τη συζήτηση για τη διαφθορά στην επικαιρότητα επιχειρεί η κυβέρνηση μέσω συνεχών παρεμβάσεων στελεχών της, αλλά και με την απόφαση ενεργοποίησης της ώρας του πρωθυπουργού αύριο στη Βουλή με αφορμή σχετική επίκαιρη ερώτηση του επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρου Θεοδωράκη.

Ο Αλέξης Τσίπρας, μετά από μήνες απουσίας, θα προσέλθει αύριο στη Βουλή στο πλαίσιο της ώρας τους πρωθυπουργού για να απαντήσει σε ερώτηση του κ. Θεοδωράκη σχετικά με την αντιμετώπιση της διαφθοράς.

Στόχος της κυβερνητικής πλευράς είναι να μετακινήσει τη συζήτηση μακριά από τα θέματα της διαπραγμάτευσης και της πραγματικής οικονομίας.

Ενδεικτικές των προθέσεων της συμπολίτευσης ήταν και οι χθεσινές δηλώσεις της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνιας Σβίγκου, η οποία μίλησε για «ηθικά» και «νομικά» ερωτήματα που εγείρονται σχετικά με τα περιουσιακά στοιχεία της συζύγου του κυρίου Μητσοτάκη. Τα ζητήματα διαφθοράς διατήρησε, όμως, χθες στο τραπέζι και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, ο οποίος προαναγγέλλει αποκαλύψεις για σκάνδαλα.

Συνέχεια στην αντιπαράθεση για ζητήματα διαφάνειας δίνει και η ΝΔ, διατυπώνοντας νέα ερωτήματα σχετικά με το «μυστικό» ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στο Παρίσι. Χθες ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Άδωνις Γεωργιάδης κατέθεσε νέα ερώτηση στη Βουλή, ζητώντας εξηγήσεις για τη συμφωνία του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους ΟΔΔΗΧ με την τράπεζα Rothschild για την προετοιμασία της χώρας για την έξοδο στις αγορές και συνδέοντάς την με το ταξίδι του πρωθυπουργού στη γαλλική πρωτεύουσα.

About Andreas Chondros