Home / Οικονομία / Ενέργεια: Στα 373 εκατ. ευρώ ο αναδρομικός φόρος στα υπερέσοδα των παραγωγών 

Ενέργεια: Στα 373 εκατ. ευρώ ο αναδρομικός φόρος στα υπερέσοδα των παραγωγών 

Στα 373,55 εκατ. ευρώ καθορίζει το προσωρινό ποσό της έκτακτης εισφοράς των εταιρειών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της περιόδου Οκτωβρίου 2021- Ιουνίου 2022 το προσωρινό πόρισμα της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας που παραδόθηκε πριν από λίγο στον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα. 
«Η κυβέρνηση, συνεπής με τις δεσμεύσεις της, προχωρεί αμέσως στην αναδρομική φορολόγηση των υπερεσόδων, με την ανάκτηση του παραπάνω ποσού», ανέφερε ο κ. Σκρέκας προσθέτοντας ότι μαζί με τα χρήματα που έχουν ήδη ανακτηθεί στην πηγή από τον Ιούλιο τα υπερέσοδα που ανακτώνται από τις εταιρείες παραγωγής ενέργειας συνολικά για την περίοδο Οκτωβρίου 2021- Οκτωβρίου 2022, φτάνουν τα 2,69 δισ. ευρώ

«Παράλληλα, καταθέτουμε περί τα μέσα Νοεμβρίου, νομοθετική πρωτοβουλία για ανάκτηση των όποιων υπερεσόδων προκύπτουν και από τις εταιρείες προμήθειας ενέργειας. Από την αρχή αυτής της μεγάλης δοκιμασίας για όλη την Ευρώπη, η κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δεσμεύτηκε ενώπιον των Ελληνίδων και των Ελλήνων ότι δεν θα επιτρέψει κανενός είδους αισχροκέρδεια. Εφαρμόζουμε αυτή την πολιτική μας δέσμευση πλήρως και στον τομέα της ενέργειας. Πρώτιστη μέριμνά μας είναι η διατήρηση προσιτών τιμών στους λογαριασμούς των καταναλωτών έως το τέλος της μεγάλης πανευρωπαϊκής ενεργειακής κρίσης», δήλωσε ακόμη ο υπουργός.
moneyreview.gr

Διαβάσε επίσης:
Υπερκέρδη 2,7 δισ. ευρώ έγιναν επιδοτήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος
Μείωση στην κατανάλωση ενέργειας: Το στοίχημα για τις ελληνικές βιομηχανίες
Ενεργειακή Κρίση: Nέες προτάσεις από Ελλάδα και άλλες τέσσερις χώρες στην Κομισιόν
Ενέργεια: Προβληματική η ad hoc φορολόγηση των υπερκερδών λέει το ΔΝΤ

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News

Πηγή

About moneyreview