Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζεται ο εμβολιασμός κατά του κοροναϊού, που αναμένεται να βάλει τέλος στον εφιάλτη που βιώνει η χώρα μας τους τελευταίους 10 μήνες.

Υγειονομικοί που εμβολιάστηκαν περιγράφουν στο MEGA την εμπειρία τους, πως είναι η διαδικασία και πως αισθάνθηκαν μετά.

Η Σοφία Κωστούρου νοσηλεύτρια λοιμώξεων στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» αισθάνεται για πρώτη φορά ασφαλής και ανακουφισμένη. Μετά από δέκα μήνες μάχης με τον κοροναϊό το εμβόλιο φέρνει την ελπίδα, ενώ η μάχη στις ΜΕΘ συνεχίζεται.

Η Κωνσταντίνα Ρωμανά, διευθυντήρια αναισθησιολογικού στον «Ευαγγελισμό» ήταν από τους πρώτους υγειονομικούς του που εμβολιάστηκαν.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, 50 υγειονομικοί θα εμβολιάζονται κάθε μέρα στα νοσοκομεία αναφοράς, καθώς ο στόχος είναι μέχρι τα τέλη Ιανουάριου να εμβολιαστούν 120.000 υγειονομικοί σε όλη την χώρα.

Έφτασαν στην επαρχία τα εμβόλια

Το πρωί έφτασαν τα πρώτα εμβόλια κατά του κοροναϊού στο νοσοκομείο «ΑΧΕΠΑ» της Θεσσαλονίκης, ενώ με ισχυρή συνοδεία περιπολικών έφτασαν επίσης στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών, στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Οι εμβολιασμοί σε Πάτρα, Λάρισα και Ιωάννινα θα ξεκινήσουν στις 08:30 και στη Θεσσαλονίκη στις 11:00.

Παράλληλα, τις επόμενες ώρες αναμένεται να φτάσουν στη χώρα μας 83.850 δόσεις εμβολίων και μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου συνολικά 429.000 δόσεις.

Το εμβόλιο για τον νέο κοροναϊό χορηγείται σε δύο δόσεις με μεσοδιάστημα 21-28 ημέρων με στόχο να είναι αποτελεσματικό.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο