Home / Διεθνή / Ελληνικά μαχητικά Mirage 2000-5 πάνω από τις Πυραμίδες της Αιγύπτου…

Ελληνικά μαχητικά Mirage 2000-5 πάνω από τις Πυραμίδες της Αιγύπτου…

Από την Παρασκευή 29 Μαΐου έως και την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015, πραγματοποιήθηκε στην Αεροπορική Βάση Tanta, στην Αίγυπτο, η άσκηση «Houras 2015», με τη συμμετοχή δυνάμεων των Πολεμικών Αεροποριών Ελλάδας – Αιγύπτου, στο πλαίσιο υλοποίησης του Προγράμματος Στρατιωτικής Συνεργασίας 2015 των δύο χωρών.

Η Πολεμική Αεροπορία συμμετείχε με κλιμάκιο τεσσάρων (4) αεροσκαφών M-2000-5 και ανάλογο προσωπικό της 331Μ. Κατά τη διάρκεια της άσκησης εκτελέσθηκαν αποστολές Αναχαίτισης και Εναέριας Μάχης σε μεικτούς σχηματισμούς.

Η ελληνική παρουσία στην Αίγυπτο είχε τεράστια στρατηγική, συναισθηματική και πολιτιστική σημασία. Οι ένοπλες δυνάμεις των δυο χωρών συνεργάζονται πλέον πλήρως με στόχο τη διασφάλιση της ειρήνης στην ανατολική Μεσόγειο.

Ταυτόχρονα αποτελεί και απόδοση τιμής από την αιγυπτιακή πλευρά στη μακρά ιστορία του Ελληνισμού στη χώρα του Νείλου και των Φαραώ. Οι δυο χώρες αποδεικνύουν το πώς μπορούν να συνεργάζονται δυο χώρες με διαφορετική θρησκεία, διαφορετικό πολιτισμό, αλλά πάνω από όλα σεβασμό η μία για την άλλη.

Είθε, το μήνυμα αυτό να περάσει σε όλες τις χώρες της ευρύτερης περιοχής.


Πηγή: http://www.defence-point.gr/news/?p=130267

About admin