Home / Ειδήσεις / Ελλείψεις προσωπικού και πόρων στις δομές υγείας της Κρήτης

Ελλείψεις προσωπικού και πόρων στις δομές υγείας της Κρήτης

Οι ελλείψεις προσωπικού και οι χαμηλοί προϋπολογισμοί των Νοσοκομείων, είναι οι κύριες διαπιστώσεις του κλιμακίου του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου που επισκέφθηκε τις Υγειονομικές Μονάδες της Κρήτης το τριήμερο, από Παρασκευή έως και Κυριακή.

Κοινή διαπίστωση ήταν οι ελλείψεις σε όλο το προσωπικό, ιατρικό, υγειονομικό, διοικητικό, βοηθητικό κ.λπ., καθώς και οι χαμηλοί προϋπολογισμοί των Νοσοκομείων, οι οποίοι δημιουργούν προβλήματα στη συνολική λειτουργία των Ιδρυμάτων, με τις συνεχώς διογκούμενες ελλείψεις σε απαραίτητα υλικά. Επίσης, διαπιστώθηκαν σοβαρές ελλείψεις σε ειδικευόμενους, κυρίως λόγω της αθρόας μετανάστευσης των νέων γιατρών.

Ο ΠΙΣ έχει κατ’ επανάληψη δηλώσει ότι, η Πολιτεία πρέπει να εξαιρέσει από τις περικοπές δαπανών τον τομέα της Υγείας και να φέρει τις αντίστοιχες δαπάνες σε επίπεδο τέτοιο ώστε το σύστημα περίθαλψης της χώρας να λειτουργεί με ασφάλεια (6% από 4,3% του ΑΕΠ που είναι σήμερα).

«Το σύστημα πρέπει σήμερα περισσότερο από ποτέ να κρατηθεί όρθιο. Το ενδεχόμενο κατάρρευσής του θα αποτελέσει καίριο πλήγμα στην υγειονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Ο πρόεδρος του ΠΙΣ Μιχάλης Βλασταράκος συνοδευόμενος από μέλη του ΔΣ, κατά τη διάρκεια της περιοδείας είχε συναντήσεις με τους προέδρους των Ιατρικών Συλλόγων Χανίων, Ρεθύμνου, Ηρακλείου και Λασιθίου και τις τοπικές ενώσεις των νοσοκομειακών γιατρών. Συναντήθηκε επίσης με τη διοίκηση του Νοσοκομείου Ηρακελίου.

 

πηγή:http://health.in.gr/news/healthpolicies/article/?aid=1500012089#ref=latestarticles

About basilis progressive