Home / Αστυνομικά / Ελεύθερος ο «Έλληνας Εσκομπάρ» Αλ. Αγγελόπουλος για… αποσυμφόρηση των φυλακών

Ελεύθερος ο «Έλληνας Εσκομπάρ» Αλ. Αγγελόπουλος για… αποσυμφόρηση των φυλακών

Αποφυλακίστηκε πριν από μερικές εβδομάδες ο Αλ. Αγγελόπουλος, εγκέφαλος της μεταφοράς 5,5 τόνων κοκαΐνης με το αλιευτικό σκάφος Africa 1, το 2004.

O αποκαλούμενος και «Έλληνας Εσκομπάρ» έκανε, σύμφωνα με πληροφορίες, χρήση των διατάξεων του «νόμου Παρασκευόπουλου» και αποφυλακίστηκε, έχοντας εκτίσει 11 από τα 22 χρόνια κάθειρξης. Από πέρυσι ο Αγγελόπουλος κατέθετε διαδοχικά αιτήματα αποφυλάκισης, τα οποία απορρίπτονταν.

Στα τέλη Ιουνίου 2015, ωστόσο, δυνάμει του νέου νόμου για την αποσυμφόρηση των φυλακών, ο Ελληνας «βαρώνος της κοκαΐνης», όπως αναφερόταν στον Τύπο, αποφυλακίστηκε.

Ο Αγγελόπουλος είχε καταδικαστεί αρχικά σε ισόβια κάθειρξη. Ωστόσο, το 2011 το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων του Πειραιά «έσπασε» τα ισόβια, επιβάλλοντάς του κάθειρξη 22 ετών, με το ελαφρυντικό του προτέρου έντιμου βίου. Επί της απόφασης άσκησε αναίρεση ο εισαγγελέας, ωστόσο η εκδίκασή της στον Αρειο Πάγο αναβλήθηκε και παραμένει σε εκκρεμότητα. Εκτός της καταδίκης για τους 5,5 τόνους κοκαΐνης, σε βάρος του Αγγελόπουλου σχηματίστηκαν τέσσερις ακόμα δικογραφίες, μεταξύ άλλων, για απάτες σε βάρος του ΟΠΑΠ και ξέπλυμα χρήματος.

About admin