Home / ΑΤΖΕΝΤΑ / ΕΚΤΑΚΤΩΣΠροτάσεις για τις μέρες του lockdown

ΕΚΤΑΚΤΩΣΠροτάσεις για τις μέρες του lockdown

 Με τον «Ελληνα συνθέτη του κόσμου» Νίκο Σκαλκώτα εγκαινιάζει αύριο, στις 7 μ.μ., η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκηςτη νέα της σειρά με συναυλιακά πορτρέτα σημαντικών εκπροσώπων του νεοελληνικού μουσικού πολιτισμού. Θα ακουστούν τρεις από τους εμβληματικούς «36 Ελληνικούς Χορούς» του συνθέτη, πέντε από τα «10 Σκίτσα για έγχορδα», καθώς και τα έργα μουσικής δωματίου «Τρυφερή Μελωδία για τσέλο και πιάνο» και «Σονατίνα για βιολί και πιάνο αρ. 1». Διεύθυνση ορχήστρας: Βλαδίμηρος Συμεωνίδης. Λεπτομέρειες στο tsso.gr. 

Η σειρά διαδικτυακών συναυλιών «Stages A/Live» του Ιδρύματος Ωνάση συνεχίζεται την Κυριακή, στις 9 μ.μ., με τους Puta Volcano. Το συγκρότημα θα παρουσιάσει από το An Club ένα πρόγραμμα βασισμένο στον heavy rock ήχο του και με κομμάτια από τις τέσσερις δισκογραφικές του δουλειές. Σκηνοθετεί ο Χρήστος Σαρρής. Η συναυλία θα μεταδοθεί από το κανάλι του Ιδρύματος Ωνάση στο YouTube, xωρίς αντίτιμο ή χρονικό περιορισμό. 
Μετά τη μεγάλη επιτυχία του, αλλά και τα τεχνικά προβλήματα που είχαν στερήσει σε μερίδα του κοινού τη δυνατότητα απρόσκοπτης παρακολούθησης του έργου, ο «Γυάλινος κόσμος» του Τενεσί Ουίλιαμς, σε σκηνοθεσία Γιώργου Νανούρη, θα μεταδοθεί ζωντανά σήμερα στις 8.30 μ.μ. από τη Σκηνή «Νίκος Κούρκουλος» του Εθνικού Θεάτρου. Ερμηνεύουν οι Αννα Μάσχα, Κωνσταντίνος Μπιμπής, Λένα Παπαληγούρα και Αναστάσης Ροϊλός. Τιμή εισιτηρίου: 8 ευρώ (δωρεάν για όσους είχαν διαπιστωμένα αντιμετωπίσει πρόβλημα στην πρώτη προβολή). Η απευθείας μετάδοση θα είναι διαθέσιμη στη σελίδα livestream.n-t.gr. 
Η όπερα του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ «Ντον Τζοβάννι» παρουσιάζεται σε νέα, διεθνή συμπαραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής με την Οπερα του Γκέτεμποργκ και τη Βασιλική Οπερα της Δανίας, από αυτή την Κυριακή, μέσω της GNO TV. Tη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Τζον Φούλτζεϊμς και τη μουσική διεύθυνση ο Ντάνιελ Σμιθ. Πρωταγωνιστούν οι Τάσης Χριστογιαννόπουλος, Βασιλική Καραγιάννη, Γιάννης Χριστόπουλος, Πέτρος Μαγουλάς κ.ά. Σκηνικά και κοστούμια των Ντικ Μπερντ και Ανμαρι Γουντς. Εισιτήρια: 10 ευρώ. Περισσότερα στο nationalopera.gr/gnotv. 

Ατζέντα

Πηγή

About kathimerini