Home / Ειδήσεις / Εκδόθηκε στη Γαλλία ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ

Εκδόθηκε στη Γαλλία ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ

Βασικός ύποπτος για την 13η Νοεμβρίου

Παρίσι
Τη νύχτα παραδόθηκε ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ από το Βέλγιο στις γαλλικές Αρχές, έναρξη έτσι της μακράς πορείας του στη γαλλική Δικαιοσύνη για το ρόλο του στις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου.

Η βεγλική εισαγγελία επιβεβαίωσε πως ο 27χρονος παραδόθηκε στη Γαλλία το πρωί της Τετάρτης. Είναι ο βασικότερος εν ζωή ύποπτος σε σχέση με το πολύνεκρο μακελειό στο Παρίσι στο τέλος του 2015 και πρόσωπο κλειδί στον, όπως όλα δείχνουν ουσιαστικά ενιαίο, τζιχαντιστικό πυρήνα που είχε προχωρήσει και στις επιθέσεις στις Βρυξέλλες.

Ο συλληφθείς αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον γάλλου δικαστή εντός της ημέρας, ο οποίος και θα ζητήσει την προφυλάκισή του.

Ο Αμπντεσλάμ, που είχε διαφύγει στο Βέλγιο τις πρώτες ώρες μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι, είχε συλληφθεί έξω από τις Βρυξέλλες στις 18 Μαρτίου. Λίγες ημέρες αργότερα ακολούθησαν οι επιθέσεις στο Βέλγιο, που είχαν βάλει στο στόχαστρο το αεροδρόμιο του Ζάβεντεμ και τον σταθμό του μετρό στο Μάελμπεκ.

Ο ρόλος του στα χτυπήματα της 13ης Νοεμβρίου δεν είναι διαπιστωμένος. Ο ίδιος φέρεται να έχει υποστηρίξει, βάσει των όσων είχαν διαρρεύσει κατά τη διάρκεια της κράτησής του στο Βέλγιο, πως επρόκειτο να είναι ένας από τους καμικάζι όμως άλλαξε γνώμη την τελευταία στιγμή.

Newsroom ΔΟΛ

About Kostas Athanasoulis