Home / Ειδήσεις / Εισαγγελική παρέμβαση για το πάρτι του προέδρου του ΔΣΑ, Δημήτρη Βερβεσού

Εισαγγελική παρέμβαση για το πάρτι του προέδρου του ΔΣΑ, Δημήτρη Βερβεσού

Την παρέμβαση της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου προκάλεσε η δημοσιοποίηση βίντεο στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών στο οποίο εμφανίζονται άτομα στο γραφείο του Προέδρου του ΔΣΑ Δημήτρη Βερβεσού χωρίς μάσκα και χωρίς την τήρηση των μέτρων για την πανδημία (αποστάσεις και λοιπά).

Η προκαταρκτική εξέταση έχει στόχο να ερευνηθεί η διάπραξη αδικημάτων που σχετίζονται με την παραβίαση των μέτρων για την πανδημία.

Η εισαγγελική λειτουργός έδωσε εντολή για την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης μετά τη δημοσιοποίηση βίντεο όπου έχει καταγραφεί πάρτι γενεθλίων του κ. Βερβεσού στο γραφείο του στον Δικηγορικό Σύλλογο, στην οποία φαίνεται να συμμετέχουν τουλάχιστον δέκα πρόσωπα χωρίς να τηρούνται μέτρα προστασίας από την μετάδοση του κορωνοϊού. Στα επίμαχα βίντεο, που ανήρτησαν στις σελίδες τους σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης κάποιοι εκ των συμμετεχόντων στην γιορτή, μόνο ο εορτάζων φαίνεται να φορά διαρκώς την μάσκα.

Σύμφωνα με την εντολή της Προϊσταμένης της Εισαγγελίας η υπόθεση θα διερευνηθεί ώστε να διαπιστωθεί αν προκύπτει παραβίαση των μέτρων κατά του κορονοϊού σύμφωνα με το άρθρο 285 του Ποινικού Κώδικα.

 

Πηγή: skai.gr

Πηγή

About skaigr