Home / Ειδήσεις / Εισαγγελέας δίκης Χρυσής Αυγής: Οι προτάσεις που προκάλεσαν αίσθηση

Εισαγγελέας δίκης Χρυσής Αυγής: Οι προτάσεις που προκάλεσαν αίσθηση

Η αρχή έγινε πέρυσι τον Δεκέμβριο (18/12/2019) όταν η εισαγγελέας στη δίκη της Χρυσής Αυγής, πάγωσε το ακροατήριο υποστηρίζοντας πως η Χρυσή Αυγή δεν είναι εγκληματική οργάνωση καθώς – όπως είπε, όλες οι εγκληματικές ενέργειες δεν είχαν σχέση με το κόμμα.

Δεν υπήρχε κανένας κεντρικός σχεδιασμός για την τέλεση των αξιόποινων πράξεων που περιλαμβάνονται στο κατηγορητήριο εκ μέρους του Νίκου Μιχαλολιάκου και των λοιπών ηγετικών στελεχών της Χρυσής Αυγής είχε αναφέρει η Εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου.

Το δικαστήριο ωστόσο έκρινε αλλιώς είδε πως τα τάγματα εφόδου καθοδηγούνταν από την ηγεσία και καταδίκασε τους Χρυσαυγίτες.. 

Πριν από 10 μέρες, (8/10/2020) ήρθε η ώρα των ελαφρυντικών, η εισαγγελέας πάλι εξέπληξε τους πάντες ζητώντας εμμέσως συγνώμη από τους συνηγόρους υπεράσπισης. Καθώς ήταν αναγκασμένη όπως δήλωσε να απορρίψει τα ελαφρυντικά..

Στη χθεσινή συνεδρίαση δέχτηκα σφοδρή επίθεση από τους συνηγόρους των κατηγορουμένων, παρά το γεγονός ότι η πρόταση μου ήταν απαλλακτική για την διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση. Ήμουν υποχρεωμένη παρά την πρόταση μου να κάνω αυτή την εισήγηση υπογράμμισε η κα Οικονόμου. 

Σήμερα (19/10/2020), αποφάσισε ν’ αναδειχθεί σε κεντρικό πρόσωπο της δίκης, 

Ζητώντας να δοθεί αναστολή σε όλους τους καταδικασθέντες εκτός του δολοφόνου του Φύσσα.. Να μην μπει κανένας δηλαδή φυλακή είτε επειδή δεν είναι ύποπτοι φυγής είτε επειδή έχουν λευκό ποινικό μητρώο..

Παρόλο που ο Νίκος Μιχαλολιάκος, το 1978, είχε πραγματοποιήσει μπαράζ βομβιστικών επιθέσεων και 1 χρόνο μετά καταδικάστηκε σε 13 μήνες φυλάκιση, για κατοχή εκρηκτικών.

«Ξέχασε όμως να πει, ότι το 79, ο Μιχαλολιάκος καταδικάστηκε επειδή έβαζε βόμβες στους κινηματογράφους των Αθηνών όταν έπαιζαν σοβιετικά ντοκιμαντέρ» ανέφερε ο Παναγιώτης Σαπουντζάκης, Δικηγόρος ΠΑΜΕ.

Ξέχασε και κάτι ακόμα πολύ πιο πρόσφατο.. Όταν ο Ηλίας Κασιδιάρης χαστούκιζε τη Λιάνα Κανέλλη σε τηλεοπτική εκπομπή ήταν εξαφανισμένος για ν’ αποφύγει το 
αυτόφωρο.

Δείτε τι έλεγε τότε, ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης, απευθυνόμενος στο Τάγμα Εφόδου της Νίκαιας.

«Ε, όχι… αν χρειαστεί γινόμαστε και φυγόδικοι. Ας πάρουνε αυτό το μήνυμα, αν χρειαστεί θα μας ψάχνουν. Και είμαστε χιλιάδες, είμαστε πάρα πολλοί…»  έλεγε ο Νίκςο Μιχαλολιάκος τον Ιούνιου του 2012. 

Η Αδαμαντία Οικονόμου, που επελέγη για τη θέση της εισαγγελέως στην δίκη της Χρυσής Αυγής με κλήρωση κατάφερε να τραβήξει τα φώτα της δημοσιότητας σε τρία κομβικά σημεία της διαδικασίας..

Την τελευταία λέξη ωστόσο, θα την πει η έδρα τις επόμενες ώρες που θα ρίξει την αυλαία της ιστορικής αυτής δίκης ανακοινώνοντας ποιοι θα εκτίσουν την ποινή τους μέσα στη φυλακή και ποιοι όχι.

Πηγή: skai.gr

Πηγή

About skaigr