Home / Ειδήσεις / Εγκαίνια των γραφείων της EBRD στην Αθήνα

Εγκαίνια των γραφείων της EBRD στην Αθήνα

Από Σταθάκη και Τσακραμπάρτι

Αθήνα

Τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) στην Αθήνα εγκαινίασαν την Τρίτη ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης και ο πρόεδρος της τράπεζας Σούμα Τσακραμπάρτι.

Ο κ. Σταθάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη δραστηριοποίηση της τράπεζας στην Ελλάδα, που ακολούθησε την υπογραφή συμφωνίας τον Μάιο του 2015, με ένα σημαντικό ετήσιο ποσό μέχρι το 2020.

«Η τράπεζα εδώ και έξι μήνες έχει επενδύσει περίπου 300 εκατ. ευρώ τόσο στον τραπεζικό τομέα, συμμετέχοντας στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, αλλά και ενισχύοντας τη χρηματοδότηση του ιδιωτικού τομέα. Η τράπεζα έχει θέσει αρχικά ως στόχο την ενθάρρυνση των ξένων και εγχώριων επενδύσεων, την προώθηση των εξαγωγών, καθώς και την εμβάθυνση της περιφερειακής ολοκλήρωσης» ανέφερε ο κ. Σταθάκης.

Από την πλευρά του ο κ. Τσακραμπάρτι τόνισε: «Γνωρίζουμε τις θυσίες που έχει κάνει ο ελληνικός λαός τα τελευταία χρόνια. Είμαστε αποφασισμένοι να συνεισφέρουμε σημαντικά στη διαδικασία αποκατάστασης της Ελλάδας. Από τότε που ξεκινήσαμε να δουλεύουμε στην Ελλάδα έχουμε κάνει μεγάλη πρόοδο και έχουμε πλέον βάλει τα θεμέλια για μια αποτελεσματική συνεργασία. Το πιο σημαντικό πράγμα αυτή τη στιγμή είναι να δραστηριοποιηθούμε ώστε να κινητοποιήσουμε τις επενδύσεις, να ενισχύσουμε τον ιδιωτικό τομέα και να ενδυναμώσουμε την περιφερειακή ολοκλήρωση».

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

About Kostas Athanasoulis