Home / Ειδήσεις / Εγινε η κηδεία του Pierre Cardin -Τον έθαψαν δίπλα στον σύντροφό του, σε φέρετρο που σχεδίασε ο ίδιος

Εγινε η κηδεία του Pierre Cardin -Τον έθαψαν δίπλα στον σύντροφό του, σε φέρετρο που σχεδίασε ο ίδιος

Ετάφη σήμερα σε ιδιωτική τελετή στο νεκροταφείο της Μονμάρτης του Παρισιού, ο διάσημος σχεδιαστής μόδας Pierre Cardin,δήλωσε η οικογένειά του στο AFP.

Σύμφωνα με τις επιθυμίες του, ο Pierre Cardin θάφτηκε σε ένα μαύρο φέρετρο με ένα σπαθί στο πάνω μέρος, που είχε σχεδιάσει ο ίδιος, η λαβή του οποίου ήταν συνυφασμένη με μια δαχτυλήθρα, το μάτι μιας βελόνας και ένα καρούλι νήματος ενώ η λεπίδα έμοιαζε με ψαλίδι.

Φημισμένος για τα φουτουριστικά σχέδιά του, ο Pierre Cardin έγινε διάσημος στην μεταπολεμική Ευρώπη και μετέτρεψε το όνομά του σε ένα παγκόσμιο brand, που του απέφερε εκατομμύρια.

Σε κρύπτη μαζί με τον σύντροφό του που πέθανε το 1993

Σύμφωνα με το AFP, θάφτηκε σε μια κρύπτη μαζί με τον πρώην σύντροφό του Αντρέ Ολιβέρ, ο οποίος πέθανε το 1993. Κάτω από έναν πράσινο θόλο, το αγαπημένο χρώμα του Pierre Cardin, η οικογένεια και οι φίλοι του συγκεντρώθηκαν πριν από την ταφή για να αποτίσουν φόρο τιμής στον διάσημο σχεδιαστή.

Να σημειωθεί ότι ο Pierre Cardin, που γεννήθηκε σε μια οικογένεια χαμηλού εισοδήματος στην βόρεια Ιταλία, αλλά έγινε σούπερ σταρ της μόδας με έδρα τη Γαλλία, πέθανε την Τρίτη σε ηλικία 98 ετών σε νοσοκομείο στο Νεβίλ, στα δυτικά του Παρισιού.

Visit source site

About iefimerida