Home / Ειδήσεις / Δωρεάν εκδηλώσεις στην πολιτιστική ατζέντα της πόλης

Δωρεάν εκδηλώσεις στην πολιτιστική ατζέντα της πόλης

Το καλοκαίρι του 2015 μας επεφύλασσε πολλές και δυσάρεστες εκπλήξεις, όσον αφορά τις πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις στη χώρα οι οποίες διαμόρφωσαν ένα δύσκολο και αρνητικό κλίμα τόσο στην καθημερινότητα όσο και στη διάθεση των πολιτών. Οι εξελίξεις αυτές είχαν αντίκτυπο σε διάφορες εκφάνσεις της καθημερινής ζωής στην πόλη και όπως ήταν φυσικό δεν ήταν δυνατό να αφήσουν και την πολιτιστική ατζέντα του φετινού καλοκαιριού ανεπηρέαστη, οδηγώντας σε ματαιώσεις και αναβολές εκδηλώσεις και δρώμενα, λόγω των δύσκολων οικονομικών συνθηκών. Και αν το καλοκαίρι του 2015, κάθε άλλο παρά καλοκαίρι διασκέδασης και ξεγνοιασιάς είναι, καλλιτέχνες, δήμοι και άλλοι τοπικοί φορείς ενώνουν τις δυνάμεις τους με στόχο να κάνουν τη ζωή στην πόλη λίγο πιο διασκεδαστική και να προτρέψουν το κοινό να κάνει ένα μικρό διάλειμμα από τα προβλήματα και τις ανησυχίες, δίνοντας μια ευχάριστη –και εντελώς ανέξοδη- νότα στην καθημερινότητα, με δωρεάν μουσικά, κινηματογραφικά, θεατρικά και εικαστικά δρώμενα.

Έτσι, κάνοντας μια βόλτα στην πόλη εντοπίζουμε και επιλέγουμε για εσάς ορισμένες από τις δωρεάν πολιτιστικές εκδηλώσεις που συμβαίνουν γύρω μας. Φεστιβάλ Γαλατσίου Τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού αναζητήστε ανάσες δροσιάς και διασκέδασης εντελώς δωρεάν στο φετινό φεστιβάλ Γαλατσίου στο Άλσος Βεϊκου, «Παρέα με τ’ αστέρια». Στο Θέατρο του Άλσους τις επόμενες ημέρες θα έχετε τη δυνατότητα να απολαύσετε δωρεάν τη συναυλία των Ζιώγαλα, Φάμελλου, Δρογώση, Τσάκαλου (18/7), τη συναυλία των Νότη Μαυρουδή, Αναστασίας Μουτσάτσου (19/7), τον Μίμη Πλέσσα με τον Μαυρίκιο Μαυρικίου (20/7), αλλά και τον Νίκο Ζωιδάκη (23/7). Το φεστιβάλ θα διαρκέσει έως τις 20/9. «Αγάπη Ρε+» στην Τεχνόπολις Οι καλλιτέχνες που αποτελούν την πρωτοβουλία αλληλεγγύης «Αγάπη Ρε+» ενώνουν για τρίτη φορά μέσα σε δυο χρόνια τις φωνές τους, αυτήν τη φορά μετά από κάλεσμα της Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων για την υποστήριξη του ΚΥΑΔΑ. Έτσι, την Τρίτη 28 Ιουλίου 2015, καλούν το κοινό στην Τεχνόπολις για μια μεγάλη συναυλία ενισχύοντας το Κέντρο Υποδοχής & Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων για την υποστήριξη των συμπολιτών μας. Μοναδικό αντίτιμο εισόδου στη συναυλία θα είναι είδη πρώτης ανάγκης, (ανάλογα με τις δυνατότητες του καθένα) που λόγω των εκτάκτων συνθηκών, οι ελλείψεις του ΚΥΑΔΑ είναι ανησυχητικά μεγάλες.

Στη συναυλία θα τραγουδήσουν οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν σε αυτή την πρωτοβουλία: Σπύρος Γραμμένος, Φοίβος Δεληβοριάς, Στάθης Δρογώσης, Γεράσιμος Ευαγγελάτος, Γιώργος Καραδήμος, Θέμης Καραμαρουτίδης, Maraveyas Ilegal, Νατάσσα Μποφίλιου, Μανώλης Φάμελλος, Μαριέττα Φαφούτη, RadioSol. 5ο Athens Open Air Film Festival Oι δωρεάν προβολές της μεγάλης κινηματογραφικής γιορτής που έχει γίνει θεσμός συνεχίζονται και οι σινεφίλ μπορούν να ανανεώσουν τα ραντεβού τους για να παρακολουθήσουν με ελεύθερη είσοδο τις ταινίες Φίλησέ με Θανάσιμα (13/7, Πειραιώς 260), Η Κλεό από τις 5 έως τις 7 (14/7, Cine Δεξαμενή), Νοσφεράτου: Μια Συμφωνία Τρόμου (21/7, Το Τρένο στο Ρουφ), Δύσκολοι Αποχαιρετισμοί: Ο Μπαμπάς μου (22/7, Πεζόδρομος Διονυσίου Αρεοπαγίτου), The Rocky Horror Picture Show (24/7, Άλσος Πετραλώνων), κ.α. Φεστιβάλ στο προαύλιο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου Το φεστιβάλ –υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων- που απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους, σήκωσε αυλαία στις 16/7 και θα διαρκέσει έως το τέλος Ιουλίου (30/7).

Οι επισκέπτες του φεστιβάλ θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν δωρεάν κινηματογραφικές προβολές (Barry London, 28/7), συναυλίες (Νίκος Πορτοκάλογλου 30/7), θεατρικές παραστάσεις (Socrates Now, 29/7), αλλά και παράσταση Καραγκιόζη (23/7) για τους μικρούς μας φίλους. «Σινεμά ο Παράδεισος» η Γλυφάδα Σε «Σινεμά ο Παράδεισος» έχει μετατρεπεί ο Δήμος της Γλυφάδας το φετινό καλοκαίρι και οι καλοκαιρινές, κινηματογραφικές νύχτες σε πλατείες και άλλους χώρους του δήμου που ξεκίνησαν από τα τέλη Ιουνίου, συνεχίζονται έως τον Αύγουστο. Με ελεύθερη είσοδο για όλους -επισκέπτες και κατοίκους- οι προβολές γνωστών ταινιών του ελληνικού και παγκόσμιου κινηματογράφου προσελκύουν πλήθος σινεφίλ. Επόμενες προβολές: Ζητείται εγκέφαλος για ληστεία (19/7, Άγιος Παύλος), Συμμορία Εραστών (20/7, Άγιος Τρύφωνας), Σινεμά ο Παράδεισος (23/7, 4η Μαρίνα Γλυφάδας). Ελένη Τσαλιγοπούλου και Bogaz Musique Στο πλαίσιο των Καλοκαιρινών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων 2015 του Δήμου Μαρκοπούλου, η Ελένη Τσαλιγοπούλου μαζί με την μπάντα της έρχονται στην Κεντρική Πλατεία Μαρκοπούλου (19/7) για να δημιουργήσουν μια κεφάτη ατμόσφαιρα με ένα πάντρεμα μελωδιών Ανατολής και Δύσης.

Η συναυλία θα ξεκινήσει στις 21.00. Είσοδος ελεύθερη. Πλατείες της Καλλιθέας μετατρέπονται σε θερινά σινεμά Οι σινεφίλ κάτοικοι και επισκέπτες της Καλλιθέας δίνουν ραντεβού στις πλατείες του δήμου για να απολαύσουν κλασικές, κινηματογραφικές ταινίες. Από τα τέλη Ιουνίου έως τις αρχές Αυγούστου τέσσερις διαφορετικές πλατείες της Καλλιθέας μετατρέπονται σε θερινά σινεμά και δίνουν μια κινηματογραφική νότα στις καλοκαιρινές βραδιές του κοινού με δωρεάν προβολές ελληνικών και ξένων ταινιών. Οι τελευταίες δωρεάν προβολές θα πραγματοποιηθούν στις 31/7 (Σινεμά, Ασπιρίνες και Όρνεα) και 1/8 (Τι έκανες στον Πόλεμο Μπαμπά), στην Πλατεία Αγίου Γεωργίου. Ομαδική Έκθεση «Καλοκαίρι 2015» στην Γκαλερί Ζουμπουλάκη Από τις 18 Ιουλίου θα μπορείτε να επισκεφθείτε την Γκαλερί Ζουμπουλάκη για να θαυμάστε την ομαδική έκθεση του καλοκαιριού με έργα συνεργατών, η οποία θα διαρκέσει έως τις 4 Σεπτεμβρίου 2015

. Η είσοδος είναι δωρεάν, ενώ στην έκθεση συμμετέχουν οι: Γιάννης Αδαμάκης, Αλεξάνδρα Αθανασιάδη, Διαμαντής Αϊδίνης, Βανέσσα Αναστασοπούλου, Γιώργος Αυγέρος, Μαρίνα Βερνίκου, Μίλτος Γκολέμας, Στέλλα Καπεζάνου, Μαρίνα Καρέλλα, κ.ά. Ωράριο λειτουργίας: Τρίτη: 11:00 με 15:00 Τρίτη: 17:00 με 20:00 Τετάρτη: 11:00 με 15:00 Πέμπτη: 11:00 με 15:00 Πέμπτη: 17:00 με 20:00 Παρασκευή: 11:00 με 15:00 Παρασκευή: 17:00 με 20:00 Σάββατο: 11:00 με 14:00 Από 1η έως 24/8 η Γκαλερί θα παραμείνει κλειστή

 

πηγή:http://www.in.gr/entertainment/LifeGuide/suggestions/article/?aid=1500012961#ref=latestarticles

About basilis progressive